Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Gólové hody na Bohemce. Klokani i klokanky rozstříleli své soupeře!

Mužské áčko se dnes po dlouhé době představilo opět na domácí půdě, kde přivítali tým FBC Liberec. Mnoho diváku i expertů očekávalo vyrovnané utkání dvou týmu ze středu tabulky. Realita ovšem byla úplně jiná, téměř celý zápas se hrálo pouze na jednu branku a klokani Liberec naprosto přejeli. 

Skóre zápasu sice otevřel hostující tým, ovšem poté se již taktovky chopili domácí. Během pěti minut nastříleli 5 branek a první třetinu tak ovládli 5:1. Po přestávce se pokračovalo v již nastoleném trendu a po 2 rychlých gólech Ondřeje Kawuloka a Karla Petráka sáhl hostující tým ke střídání gólmanů. Ovšem ani to Liberci nepomohlo a po 2.třetině se šlo do kabin za stavu 8:1. Ani ve 3.části zápasu se nepovedlo Liberci vzchopit a naši muži 3.třetinu vyhráli 6:1. Tři body tedy zůstaly v Praze po výhře 14:3. Nejlepším hráčem zápasu byl za Bohemku vyhlášen Ondřej Kawulok, který si v zápase připsal 3 góly a 1 asistenci. Skvělým výkonem se blýskl také brankář Daniel Mück. 

Naopak zápas našich žen ve Znojmu žádné překvapení nepřinesl. Klokanky si ve 13.kole ČEZ Extraligy hravě poradily a potvrdil roli favorita. Utkání se zprvu vyvíjelo vyrovnaně, jenže na konci 1. třetiny se klokankám povedlo odskočit na rozdíl 3 branek a od té doby bylo o vítězi zápasu již rozhodnuto. Ve druhé třetině naše ženy svůj náskok ještě navýšily a do poslední části zápasu se šlo za stavu 2:9. Ve 3. třetině klokanky potvrdily svou dominanci a i díky 2 gólům Radky Korbelářové si připsaly vítězství 13:4. Klokankám se tak povedlo navázat na výhru z minulého týdne a připsali si do tabulky další 3 body. Radka Korbelářová si i díky čtyřem kanadským bodům odnesla ocenění hráčka utkání za Bohemku. 

Související utkání

Utkání - Muži A
26.11.2023, UNYP ARENA
Bohemians
14:3
5:1, 3:1, 6:1
Liberec
Utkání - Ženy A
26.11.2023, SH TJ Znojmo
Znojmo
4:13
1:4, 1:5, 2:4
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany