Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora: DEN #7

Poslední kompletní den zeleného soustředění se v dopoledních tréninkových blocích nesl v duchu závěrečných týmových tréninků. Na některých hráčích již byla znatelná únava či drobné šrámy po celotýdenním náročném programu. Po obědě čekal celý turnus nelehký úkol a to vyfotit celoturnusovou fotografii. K velkému překvapení zkušených organizátorů a trenérů, tato mise byla po 10 minutých úspěšně splněna. Následně si vzal slovo ostřílený ředitel turnajů Honza Grmolec a společně s juniory, kteří byli zvoleni jako kapitáni týmů v mixovaném turnaji, vylosovali jednotlivé týmy a hráče. Celý turnaj se nesl v duchu Champions Cupu, který čeká elitní tým mužů již 13. 9. 2023 proti švýcarskému mistru SV Wiler-Ersigen. Turnaj přinesl již od začátku vypjaté zápasy a dopadl vítězstvím týmu Adama Kyselky. 

Po večeři bylo vše přichystáno ke každoročnímu souboji jednotlivých týmů proti trenérům. Trenéři, jako již tradičně, všechny soupeře porazili, ač v závěrečném utkání již lehce docházely síly tak zkušeným taktickým výkonem si dokázali své vítězství pohlídat. Ocenit bychom chtěli především výkon brankářské jedničky Mirka Hladíka, který si svou slabší chvilku vybral až 2 minuty před koncem, kdy inkasoval lacinou branku na bližší tyčku. 

Nyní týmy čeká již jen závěrečné hodnocení, snídaně a následný odjezd zpět na Bublinu, kam klokani dorazí cca ve 12:30. 

Celá Kutná Hora se již připravuje na příjezd bílého soustředění, tedy kompletní ženské složky, která již v sobotu odpoledne vyběhne pod vedením svých trenérů na místní palubovky. 

Šestý a sedmý den také shrnul trenér Matěj Gubien: 

"Den #6 a #7 čtvrtek a pátek.
Šestý a sedmý den byl pojat v duchu týmových sportů. Čtvrteční den nabídl fantastická fotbalová klání, která nám ukázala, že ovládáme i jiné sporty než florbal. Ve fotbalovém turnaji jsme společným fanděním dotáhli tým Bayernu Mnichov do finále, ve kterém jsme se utkali s týmem Werderu Bremy, kterému jsme senzačně oplatili porážku ze skupiny a v penaltovém rozstřelu jsme se mohli radovat z prvenství v turnaji.
Ve finálovém penaltovém rozstřelu jsme se mohli spolehnout na našeho golmana a skvělou formu našich útočníků, kteří rozhodli prakticky okamžitě po zahájení rozstřelu. Největší poděkovaní patří našim elévům a přípravkám, kteří nás po celou dobu turnaje bouřlivě podporovali a především díky jejich skvělému fandění jsme dokázali turnaj ovládnout. 

Pátek přinesl florbalový den, kde nás čekal celoklubový pohár mistrů KH. Turnaj ve finále ovládl tým Storvrety. Hráči do turnaje dali veškeré síly a v zápasech bylo vidět velké florbalové nadšení. 

Po turnaji následoval zápas proti trenérům. Elévové potrápili trenérský tým, ale postupem času trenéři prokázali zkušenosti a pohlídali si utkání a dovedli ho do vítězného konce. Po utkání se elévové odebrali na tribuny, kde sledovali trenéry v zápasech proti starším kategoriím, kdy bouřlivé fandili trenérskému týmu. Soustředění bylo skvělé, hráče bavilo a trenéři byli převážně spokojeni.

Děkujeme a těšíme se na další společné soustředění."

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians