Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora 2023: DEN #3

Třetí den našeho letního soustředění v Kutné Hoře je za námi. I dnes se všichni klokani pořádně zapotili na trénincích, kde pilovali své dovednosti a zdokonalovali svoji herní taktiku. 

Den také ohodnotili naši trenéři, jak si naši klokani vedli a čemu se konkrétně věnovali? 

První komentář dne máme od trenéra přípravky a elévů Matěje Gubiena:

"Náš den začal jako každý jiný skvělou snídaní.
Kluci nabrali energii a sílu z chutných čokoládových kuliček s mlékem, po kterých se zaprášilo rychlostí sprintujícího útočníka.

Po snídani jsme se přesunuli do haly, kde nás čekaly závody a cvičení na rychlost reakce hráčů.
Následovala venkovní část dopoledního bloku, která obsahovala středověkou bitvu s molitanovými meči, bitva trvala neuvěřitelných 2670 sekund, kdy při celkovém skóre 7:4 zvítězil tým barevných, po bitvě nás čekal oběd.

Po obědě na kluky čekala kreativní výzva, se kterou se kluci poprali na jedničku a nakreslili spoustu krásných výkresů.

Odpolední tréninkový blok jsme zahájili na hale loveckou hrou, po které následovala střelnice, která nabídla spoustu krásných branek, ale také skvělých brankářských zákroků.

Odpolední blok se překlopil do venkovní části, kdy jsme odehráli velkolepé fotbalové utkání, po kterém následovalo slíbené ochlazení v nedalekém potůčku, kde jsme pozorovali rybky.

Večerní trénink se nesl v duchu florbalových utkání, na které se kluci těšili celý den, viděli jsme spoustu branek a povedených akcí.

Těšíme se na další dny a posíláme pozdravy do Prahy."

Další komentář přidá trenér mladších a starších žáků bílých Dominik Bohuslav:

"Třetí den na soustředění začal u skupiny bílých tréninkem v hale. Důraz byl kladen na zdokonalení střelby, reakcí a techniky. Kluci měli možnost procvičit své střelecké dovednosti a zlepšit schopnost rychle a přesně reagovat na situace na hřišti. Technické aspekty byly také pečlivě propracovávány, aby se zvýšila jejich kontrola nad míčkem a zlepšila kvalita jejich hry.

Druhá půlka dopoledního bloku se přesunula ven, kde se věnovali tréninku vytrvalosti. Běhání, cvičení pro vytrvalost a kondici byly v pořadí, aby posílily jejich fyzickou kondici a zvýšily výdrž na hřišti. Dobrá fyzická příprava je klíčová pro to, aby kluci byli ve zápasech plně výkonní a vydrželi tempo celý zápas.

Po lahodném obědě a krátkém odpoledním klidu se tým opět shromáždil v hale, kde pokračoval v tréninku zaměřeném na střelbu a přihrávky. Kluci dostali další příležitost zdokonalit své střelecké schopnosti a preciznost přihrávek. K tomu byl v tréninkovém programu začleněn trénink kompenzací, což znamená, že se učili, jak si navzájem pomáhat a doplňovat se na hřišti. Týmová spolupráce a komunikace jsou klíčové pro úspěch na florbalovém hřišti.

Večer, jako každý den, se tým sešel na hale, aby si zahrál velký florbal. Pochvalně se ukázalo, že kluci se výrazně posunuli a jejich dovednosti a schopnosti se zlepšily. Každodenní herní zápasy pomáhaly klukům zapracovat a uvést do praxe vše, co se naučili během tréninku.

Celkově byl třetí den soustředění plný intenzivního tréninku, který se zaměřoval na techniku, kondici, střelbu a přihrávky. Kluci se ukázali jako oddaní a zlepšující se hráči, a je vidět, že se tým pohybuje správným směrem k dosažení svých florbalových cílů."

Zhodnocení dne si také připravil trenér dorostenců a juniorů Václav Pechman:

"Pravidelné zpravodajství z rutinního soustředění vystihuje letitá moudrost jedné z obyvatelek Kutné Hory, která na zápraží svého domu v historickém centru pronesla za kuropění s pohledem upřeným na oblohu: „Zítra je den taky, v noci přišly mraky.“ Ctihodná stařenka věděla, o čem mluví. A skutečně. Po neděli přišlo pondělí a vzduch se vyčistil noční přeháňkou. Hned po snídani se obrazovka v konferenční místnosti proměnila v ďábelskou šachovnici, na níž se ve zběsilém rytmu šikovali naprogramovaní pěšáci, aby každý dobře viděl, kudy ano a kudy ne. Však jen šedivá je teorie a zelený strom poznání. Proto oba tréninky nabídly kromě průpravy HČJ řadu modifikací na zpevnění návyků při napadání. To vše proložené libovým masem s dušenou mrkví, zaručeně zlepšující již tak ostříží zrak našich plejerů. Později servírovaná směs s rýží zanechala skutečně smíšené pocity, protože zatímco maso bylo well-done, příloha skórovala v kategorii al dente. Díky kvalitě nominovaných rozhodčích nepřerostla rivalita hlavních trenérů únosnou mez a jimi vedené celky odehrály přátelák, který byl tvrdý, ale fér. Když ještě všemi mastmi mazaný kustod vybojoval ve vědomostní soutěži během druhé večeře proti jednomu z juniorů čestnou remízu, nezbývalo, než se uchýlit na kutě."

Na závěr si pro nás týmy dorostenců a juniorů B připravil básničku, hlavními skladateli jsou Lukáš Doležal a Eliáš Černý:

"Třetí den začal mrazíkem
s naším oblíbeným trenérem Hladíkem.
Dopolední trénink byl pěkná fuška,
poté jsme šli do potůčka.
Oběd byl dobrý velice,
pak byl meeting o taktice.
Odpoledne proběhl turnaj,
někteří z něho ještě kulhaj.
Taktiku jsme vyřešili
a večer ji použili.
Celý den byl pěknej záběr
a teď moudro na závěr:
Kdo chce, hledá způsoby.
Kdo nechce, hledá důvody."


Nezapomeňte sledovat naše sociální sítě, kde přidáváme příspěvky z každého dne.

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians