Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora 2023: DEN #5

Pátý den se jako voda přehnal a už čekáme na to, až slunce rozzáří další den. Dopoledne si skoro všechny skupiny zatrénovaly, kromě dorostenců a juniorů B, kteří měli celodenní volno a byli se podívat po Kutné Hoře. Dneska se také na nedaleké koupaliště podívala druhá polovina kluků, kteří si dle úsměvů, pořádně odpočinuli a zrelaxovali. 

Dnešní den také ohodnotil trenér mladších a starších žáků bílých Václav Paukner: "Středa započala z pohledu mixu býlích mladších a starších vypadala aktivně už od rána. Ranní probuzení slunečních paprsků nám dovolilo výběh z ubytování rovnou na snídani.
Po snídani chlapce čekalo rozvíjení rychlosti a akcelerace na místním atletickém ovále pod vedením tří zkušených trenérů na kondiční přípravu, účel byl připravit skupinu na zatížení v zápase.
Halový trénink v podobě kruhového tréninku, který obsahoval koordinační schopni, úpolová cvičení a rozvíjení dovednosti hráče jako jednotlivce.
Po oblíbené části dne kluků, kterým byl oběd, byl zasloužený odpočinek.
V Odpolední části venkovní trénink byl zaměřen na všeobecné hry, halový trénink byl věnován rozvíjení a stmelováni kolektivu.
Ve Večerním tréninku chlapce čekala společná hra se smíšenými týmy, doplněné celkovým kanadským bodováním.
"

Pátý den také zhodnotila dvojice trenérů Matěj Gubien a Dominik Bohuslav: "Po včerejším snídaňovém faux pas byla dnešní snídaně o poznání příjemnější, švédské stoly byly urychleně doplněny o populární čokokuličky, které dětem zpříjemnily snídani a nastartovaly skvělou náladu na celý den.
Halový trénink začal fotbalem, který zanedlouho vystřídal závod týmů v jízdě na žíněnkách. Po závodech pokračovala střelba bez přípravy.
K obídku bylo srbské rizoto, které nám dodalo mnoho síly na odpolední program s názvem skill contest.
Tento contest obsahoval testování, techniky, přesnosti přihrávky a střelby, mobility a rychlosti. Následovalo společné sledování pohádky. Pohádku jsme proložili výborným gulášem s knedlíkem či těstovinou (Realizační tým zvolil obě varianty).
Násladovala večerní hra, ve které se trenérům zalíbily HČJ."

Nakonec si pro nás trio "královských písařů" Eliáš Černý, Lukáš Doležal a Dan Vykusa připravili pohádku: "Za sedmero horami a sedmero lesy se uskutečnil jeden volný den. Náš hrdina Tobík se rozhodl zkrotit čtyřhlavou pojízdnou saň. Jenže už ráno na své pouti narazil na prvním překážku. Z čista jasna se před ním objevilo mrtvé moře. Jenže Tobík se nezalekl, přeplaval mrtvé moře i přes nastražené Poseidonovy skluzavky.
Poté co vylezl na pláž, musel čelit dělovým ranám, které na něj přes síť vysílali nepřátelští obři. Bohužel při boji padl jeden z Tobíkových společníků, "RIP" Žirafa.
Tobík nesl tuto ztrátu velmi špatně a proto musel doplnit síly. Vydal se do místní chatrče, kde poprosil stařenku o kouzelný lektvar. Stařenka mu připravila nejlepší lék na strasti, horké maliny.
Jeho cesta se dále ubírala středověkým městem, a poté se vydal směrem k peklu. Jenže cesta do pekla byla velmi klikatá a úzká. Tobík se musel vzdát a z podzemí se vrátit zpět pod hradby království, které střeží čtyřhlavá saň.
Tobík sesbíral veškerou odvahu a se zbytkem družiny se vydal do boje. S pomocí svých druhů se jim podařilo sejmout všechny čtyři hlavy saně. Boží válečník Pepíno zasadil poslední úder a slavnostně dojeli do cíle.
V podvečer svolal zbytek své družiny a před rozjásaným a rozjasněným davem sehrál rytířský zápas proti skřítčím válečníkům. Zápas dovedl se svou družinou do vítězného konce a lid ho přijal jako hrdinu a druhé zrození Ježíše.
Zazvonil zvonec a pohádky je konec."

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians