Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora 2023: DEN #4

Čtvrtý den soustředění bývá častokrát nejkritičtější, ale naši kluci se drží a zvládají vše bravůrně. Dopoledne byly na programu především tréninky, při kterých si klokani nadále zlepšovali svoje schopnosti na hřišti. 

Po vydatném obědě a poledním klidu se naši elévové, přípravka, mladší a starší žáci vydali na nedaleké koupaliště, kde si užili spoustu zábavy a mimo jiné utužovali a pracovali na týmových kolektivech, další tréninkové skupiny se podívají na koupaliště již v následujících dnech.

Jak ohodnotil den náš trenér mladších a starších žáků Jan Grmolec?: "Soustředění dospělo do své poloviny. Pro zelenou skupinu mladších a starších žáků to znamenalo jediné, aktivní odpočinek na místním koupališti. Ještě předtím je ale čekal florbalový trénink zaměřený na presink a zisk balonku. Trénink proběhl v dobrém nasazení a zejména na nejmladších hráčích byl progres očividný. Odpoledne kluci navštívili, společně se skupinou bílých a s elévy, již zmíněné koupaliště. Nikdo se neutopil ani nezranil, tudíž se nedá hodnotit jinak než pozitivně. Večerní zápas smíchaný s klukama ze skupiny dorostenců nabídl vyrovnanou bitvu, kterou nakonec vyhrál podobně jako den předtím tým v zelených dresech.
Dnešní den okomentoval i útočník Lukáš Bureš: Dnešek byl super, dopoledni trenink byl zabava a odpoledni koupaliste si vsichni uzili. Vecerni zapas byl velmi vyhroceny ale i tak to byla sranda."


Den ohodnotil také trenér dorostenců a juniorů Václav Pechman: "Komu se nelení, tomu se zelení. Což je vzhledem ke klubovým barvám šikovně přiléhavé. Jak obtížně se asi sklízí plody práce třeba v černobílém celku městských rivalů? Úterní příspěvek plný překvapení. Hned na úvod zaskočila kuchyně osazenstvo, když se ráno podávala snídaně.
Kamery nashromáždily dostatek kompromitujícího florbalového materiálu na každého, kdo snad žil v bláhovém domnění, že jeho manévry uniknou´Bedlivému' oku vrchního velitele strategicko-taktického odělení. Naštěstí je generál ve výslužbě ochoten podělit se s mužstvem o své postřehy, takže se místo svačin mládežníci prokousáváli opravami. Prázdné žaludky ale nikoho netrápily. Hlad je nejlepší kuchař. Jednak jsou všichni hladoví dozvědět se co nejvíc, a pak jsou tady knedlíky jako záložní varianta k těstovinám, kdyby už se někomu přísný jídelníček s nutelou zajídal. Dopoledne plyn na podlaze a pilování napadání, odpoledne chiptuning zaměřený na skills. Přenos poznatků aplikován ještě toho večera na zápasech, kdy obě střídačky vyvíjely úctyhodný tlak na pořadatelský stolek. Sbor dobrovolných hasičů Středočeského kraje dostal anonymní hlášení o požáru haly Klimeška, nakonec se ukázalo, že jenom týmy upouštějí páru. Kritický třetí den bez krize, ryze podle vize, jako na Ibize."

Jak jsme zvyklí, tak jsme se dočkali hodnocení dne od našich juniorů Lukáše Doležala a Eliáše Černého, jak ohodnotili čtvrtý den?: "Přinášíme Vám rozbor čtvrtého dne florbalového soustředění florbalové školy Bohemians Praha. Den započal hrou lidem známou pod jménem bacily. Hra nám rozproudila erytrocyty v naší oběhové soustavě. Dopolední blok započal ve venkovním prostředí, kde se do akce zapojil každý náš muskulus. Na venkovní trénink navázal trénink uvnitř sportovní haly. Tomatová omáčka, která pokrývala maso a knedlíky byla výborná, ne-li výtečná. Po tradičním TTP (čtenář musí zapojit představivost) následoval odpolední blok, po kterém jsme smočili naše spodní končetiny v malém vodním toku. V rámci naší skupiny jsme utvořili menší útvary, které se budou po dobu dalších 24 hodin zabývat zadaným úkolem. Den jsme završili vyluzováním tónů na hřišti při provozování smrtelných kombinací.
Děkujeme za pozornost a na viděnou při dalším rozbřesku slunečních paprsků.
"

Den take okomentovali trenéři Matěj Gubien a Dominik Bohuslav: "Den začal největším zklamáním na soustředění, když došlo k zjištění, že na snídani nejsou v nabídce populární čokoládové kuličky. Byli jsme donuceni okusit místní speciality švédského stolu a vyzkoušet méně tradiční pochutiny, jako třeba křupavý rohlík od lokálního dodavatele namazaný máslem, obohacen o šunku, sýr a zeleninovou oblohu.
S příjemným pocitem plného žaludku jsme vyrazili na halový trénink, kde probíhala střelecká cvičení, po kterých následoval tzv. "DŘEVÁK" (čtěte dovednostní soutěž). Vítěz této disciplíny získal privilegium pomáhat s odnosem tréninkového materiálu a pomůcek na místo určení. Nově jmenovaný dřevák mohl prokázat své schopnosti a dovednosti při přesunu na venkovní florbalové hřiště v blízkosti haly. Tímto započal dopolední venkovní trénink, na kterém se odehrálo utkání mezi týmem zelených a týmem černých. Utkání bylo na vysoké úrovni, kluci makali od úvodního hvizdu až po závěrečný trojhvizd. Zápas byl tak atraktivní, že přilákal i diváky z nedalekého venkovního sportoviště. Utkání se přelévalo ze strany na stranu, nabídlo mnoho brankových příležitostí a v základní části skončilo nerozhodně, takže následovaly samostatné nájezdy, v těch byl úspěšnější tým zelených, který tak překlopil stav utkání z 10:10 na 11:10.
Po přechodu do druhé části dne jsme se vydali na Kutnohorské plovárnu, kde nás čekalo příjemné ochlazení, v podobě vody v bazenu s teplotou 25°C až 28°C. V areálu plovárny, jsme uspořádali závody v jízdě na tobogánu, které s přehledem ovládl realizační tým svojí nekompromisní jízdou. Po odpoledni stráveném na plovárně nás čekala večeře.
Den jsme zakončili utkáním mladých nadějí."

Nezapomeňte nás sledovat na našich sociálních sítích, kde se dozvíte vždy jako první, co je u nás nového. 

Související fotogalerie

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany