Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora 2023: DEN #2

Máme za sebou první noc v Kutné Hoře a první celodenní program. Ráno klokani začali vydatnou snídaní, po které se po skupinách rozešli do hal dle rozpisu. Po dopoledních trénincích, kde děti pilovaly své florbalové dovednosti, následoval oběd a krátký oddych na pokojích, aby se všichni účastníci připravili na odpolední program. 

Odpoledne se neslo opět v tréninkovém duchu, ale samozřejmě se nezapomnělo také na relax a třeba naši nejmladší se byli zchladit v nedalekém jezu. 

A jak dnešní den hodnotí trenéři?

 Trenér přípravek a elévů Matěj Gubien: "Přípravky a elévové vstoupili do druhého dne celotýdenního soustředění v Kutné Hoře úvodním halovým tréninkem, na kterém pilovali techniku, přihrávky a zpracování balónků. Poté se přesunuli na oběd, který jim dodal spoustu síly. Odpolední tréninky probíhaly jak na hale tak venku. Na hale se děti snažily opět více vylepšit a vypilovat svou techniku a na venkovním hřišti si elévové zahráli míčové hry a následně se zchladili v nedalekém jezu."

Trenér mladších žáků bílých Dominik Bohuslav: "V neděli na soustředění začali mladší žáci bílí den halovým tréninkem, který probíhal na místním povrchu. Tato první část sloužila k tomu, aby si kluci zvykli na halové podmínky a procvičili své dovednosti. Poté se přesunuli ven na venkovní část, kde se věnovali tréninku kondice. Běhání, posilování a další cvičení pomáhaly klukům zlepšit jejich fyzickou kondici a vytrvalost, což je důležité pro florbalové zápasy. Odpolední blok byl rozdělen na dvě části. Ta venkovní se zaměřila na trénink výbušnosti. Všechny tyto aktivity pomáhaly zlepšit jejich rychlost a schopnost rychlé reakce, což je důležité v rychlé a dynamické hře, jakou je florbal. Zatímco venku trénovala skupina výbušnost, v hale probíhal trénink zaměřený na přihrávku a střelbu. Technika přihrávky je klíčová pro efektivní komunikaci a spolupráci v týmu, zatímco precizní střelba je zase zásadní pro skórování branek. Po večeři měli kluci poslední halový trénink, který využili k tomu, aby si zahráli florbal na velkém hřišti. Tato volná hra jim umožnila uplatnit a procvičit všechny dovednosti, které trénovali během celého dne."

Trenér mladších a starších žáků zelených Jan Grmolec: "Zelený tým mladších a starších žáků odstartoval den lehkou rozcvičkou na zlepšení mobility celého těla. Poté se po poradě s Michalem Jedličkou, který jim na videu ukázal, jak by v budoucnosti měla vypadat jejich hra, přesunuli na trénink do haly. Po obědě a odpočinku pokračovali odpoledním tréninkem v hale a na něm nácvikem starých i nových dovedností. Po večeři si zahráli přátelské utkání proti dorostencům B a po důkladném protažení se odebrali na druhou večeři a pak do postelí."

Trenér dorostenců a juniorů Václav Pechman: "Elitní mládežnické týmy skočily do kutnohorského soustředění rovnýma nohama. Neděle rozhodně nebyla pro perspektivní klokany dnem zahálky. Po vydatné snídani se o slovo přihlásil program sestavený s cílem vybavit hráče do nadcházející sezóny maximem sportovních kompetencí. Dopolední i odpolední blok ve shodném režimu. Každá kategorie nejdřív společnou poradu s videem, posléze tréninky. Včera zaměření hlavně na napadání. To vše proložené obědem a siestou. Tradiční večerní utkání výjimečně nahradily kolektivní hry v parku pod chrámem svaté Barbory. Ať už hlasem naváděné živé ponorky, středověká bitva s molitanovými meči, nebo turnaj v severoamerické hře cornhole splnily svůj účel. Znovuzrozená parta, která si na všechno příští "připila" hrstí cvrčků, se rozhodně má v budoucnu na co těšit!"

Za dorostence a juniory B ohodnotil den junior Lukáš Doležal: "Na druhý den soustředění jsme se vyspali do růžova. Ihned po probuzení jsme začali den rozcvičkou a během na ovále. V našem raním programu nechyběla ani hra a to na rybičky. Poté naše cesty zamířili na snídani, jsme šli opět během do lesa. Po doběhnutí posledního kilometru jsme dorazili na halu, kde jsme měli cvičení, od našeho milovaného pana trenéra. Na obědě jsme snědli co se dalo, zaslouženě jsme si odpočinuli a nakonec jsme měli trénink, kde jsme si zkoušeli hru, abychom se připravili na večer, kdy nás čekal zápas se žáky.  Ze zápasu jsme si odnesli cenné zkušenosti. Den jsme zakončili nekonečnou poradou, která skončila poté, co sluníčko zašlo a měsíček vyšel." 

Připomínáme, že na našem klubovém Facebooku naleznete fotogalerii z dnešního dne. Zapomenout nesmíme ani na Instagram, kde Vám naše soustředění přibližujeme ve stories.

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians