Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kuba Buršík poslal svým gólem Bohemku do finále

Pražské derby v Poháru Českého florbalu se odehrálo ve čtvrtek 22.12. ve Sportovním centru Řepy proti Tatranu Střešovice. Tatran tentokrát z pozice domácího týmu a Bohemka jako hosté. Jednalo se o semifinále poháru, derby Tatran – Bohemka, což je vždycky vyhrocený zápas.

Pojďme si společně představit hvězdy zápasu. Za domácí tým to je Matěj Havlas. Za tým Bohemians to je hvězdný Tomáš Hyršl.

Bohemians vstoupili do první třetiny nešťastně. Ani ne minutu po zahájení utkání obdrželi branku, vstřelenou hráčem Davidem Šimkem, kterému asistoval Vojtěch Kún. V čase 4:40 hostující Vojtěch Bílek přestřeluje bránu. Utkání bylo nahoru a dolu.l Marek Beneš trefuje blok v čase 6:34. Ke konci 10. minuty se projevil Jan Řehoř s asistencí Jaroslava Petráka, který připsal Bohemce první branku utkání.

Hra byla velice divoká. Matěj Havlas z breaku netrefil bránu v čase 14:59. V 17. minutě střelená přihrávka Filipa Formana bohužel neprošla. Ke konci první třetiny se tempo obou týmů uklidnilo.

Počet střel v 1. části: 16:9.

Ve druhé třetiny připadlo buly Bohemce. Útok Bohemky byl v čase 21:20 zastaven Ondřejem Němečkem. 22. minuta přinesla napětí mezi realizačními týmy. V čase 24:27 byl pak vyloučen Patrik Šebek na 2 minuty za hru na zemi. Následně přidává 2. gól do kapsy Tatranu Tomáš Hanák s asistencí Ondřeje Němečka. 3. gól nakonec vstřelil do branky Ondřej Němeček s asistencí Milana Meliše z přesilovky v čase 31:39. 

Toto derby nebylo ochuzeno ani o přerušení hry a to z opravdu  neobvyklého důvodu - zranění jednoho z rozhodčí. Kuriozitou tohoto zápasu bylo vyhlášení do publika, že shánějí rozhodčího. Z divácké tribuny pak předstoupil fanoušek, který na zápas přišel s tím, že si koupil lístek a nakonec musel odpískat zbytek utkání. Nelehký úkol si na svá bedra vzal 23letý Richard Iltis.

Po tomto dění se do svého tempa dostává opět Bohemka, která vstřeluje v 36. minutě branku. Bohemce tak opět napomohl Jakub Buršík, který nemá o vstřelené góly v posledních odehraných zápasech nouzi. V poslední minutě 3. třetiny byl vyloučen Martin Šindelář z Tatranu na 2 minuty za sekání.

Střely v 2. části v poměru 9:8.

Třetí třetinu se podařilo klokanům získat po druhé buly. Hra byla velice rozlítaná. Marek Beneš nevyužil break. Němeček prošel obranou jako nůž máslem. Hanák opět přestřeluje. Jednalo se o přehlídku brankářů, kteří měli za sebou mnoho zákroků. Nakonec v čase 55:27 Bohemka svým vstřeleným gólem dorovnává a tento poměr byl klíčovým, kdo si odnese postup do finále a kdo odejde s prázdnou. 

Po nerozhodném stavu v základní hrací době bylo nařízeno prodloužení. Prodloužení naštěstí trvalo 20 vteřin, když Jan Malič přihrál Buršíkovi a ten nás svou krásnou střelou poslal do finále.

Střely v prodloužení: 0:1.

,,Chytalo se mi docela slušně dneska, myslím si, že jsme do obrany předvedli celkově výkon. Většina těch střel, kterých na mě šlo, tak už bylo z takových těch méně nebezpečných pozic. Dneska výborný týmový výkon do obrany. Je to korunovaný tím postupem do finále poháru, takže maximální spokojenost dneska,“ okomentoval Tomáš Hyršl.

ROZHOVORY:

Sestřih z utkání:



Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians