Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Czech Open ve zkratce: Muži i ženy odehráli poslední přípravné zápasy

Ženy zahájily svou cestu turnajem zajímavými výsledky proti těžkým soupeřkám ze severní Evropy. Švédský RIG Umeå IBF nakonec ovládl celou skupinu a došel až do finále, i proto byla porážka 2:4 důvodem k mírné spokojenosti. Hned ve čtvrtek večer nás čekal finský EräViikingit. S druhým týmem skupiny holky svedly další vyrovnaný souboj, ten vedl k remíze 2:2 a prvnímu bodu v turnaji.

Páteční dvojzápas se nám vůbec nepovedl. Proti Olomouci a švýcarskému Zugu skončily v soupeřčiných sítích pouze dvě branky, v obraně naopak ženy inkasovaly třináctkrát a přišly o naději na postup. Klokanky si spravily chuť v sobotu, v jejich závěrečném duelu rozstřílely Ostravu 9:1 a skončily ve skupině páté.

I mužský první den přinesl důvody k pozitivnímu naladění. Proti Zugu jsme podali skvělý výkon, a hlavně díky první formaci jsme zvítězili 7:4. Sedm branek dal vítězný tým i ve druhém našem zápase. Bohužel to tentokrát bylo švédské Pixbo, které muže porazilo 7:3. Prostor v utkání znovu dostali i naši junioři, kteří sbírali zkušenosti pro ostré zápasy.

Závěr skupiny se nesl ve znamení odvety uplynulého superligového ročníku. Klokani v zápase s Vítkovicemi inkasovali jedenáctkrát a skončili v souboji o páté místo. V něm podlehli současnému českému mistrovi Tatranu Střešovice a prohráli 3:4. Na turnaji tak skončili šestí.

„Z turnaje mám takové smíšené pocity, ukázalo se, že dokážeme hrát kvalitní utkání s top týmy, samozřejmě také se ukázalo hlavně v zápase s Pixbem, že proti té top špičce náš výkon a nasazení nestačilo,“ shrnul turnaj člen první pětky Matyáš Krebner.

Po Czech Open nás čeká první ostrý zápas roku. V úterý 15. srpna se na hale Jedenáctka utkáme s Hattrickem Brno v rámci utkání vrcholové části Poháru Českého florbalu.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians