Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ženy v sobotu nešťastně prohrály

15. kolo Extraligy žen se odehrálo na hale Jižní Město, kde se utkal domácí tým FAT PIPE FLORBAL CHODOV proti našim klokankám.

Dění v hale začalo aktivní hrou domácího týmu, kterému na úvod padlo buly. První střelu zápasu střílí Markéta Prontekerová z domácího týmu, ale míjí. Mezerová zkouší střelu backhandem, ale netrefuje brankovou konstrukci. Míček tak nebezpečně prokluzuje přes Chodovské brankoviště avšak Štolbová ho odpaluje pryč.

V čase 9:18 trestné střílení neproměnila naše Karolína Mezerová. Havlíčková nezvládá zpracovat skákavý míček. Backhandovou střelu provádí opět Mezerová. Máme tu také ze strany Bohemky povedený obranný zákrok. Ve 13. minutě po krásné nahrávce Břeské však střílí první gól utkání Vendula Štolbová za domácí tým. Bohemka ale dotahuje jednogólový náskok Chodova a branku vstřeluje Lucie Veselá, které asistovala Adéla Bočanová.

Střely v 1. části 7:5.

Druhou část zahájila Bohemka, úvodní buly připadlo tedy týmu hostů. Standardně hra Bohemky začala z rohu domácích. V čase 21:42 Břeská zkouší sama, ale Franková s přehledem chytá. Střela Venerové nenachází nikoho před brankou protihráček. Frantíková zapomíná při své střele míček za sebou. Christianová vyráží maskou střelu Bočanové. Bohemians jdou v čase 27:59 do vedení. Branku vstřelila Kateřina Strnadová s asistencí Anny Staré.

Frantíková po zákroku leží ve velkém brankovišti, ale naštěstí to nevypadá moc vážně. Po menším chaosu se daří Skalíkové protlačit míček do brány, a tak připisuje svému týmu 2. branku a dorovnává. O 3 minuty si Chodov připisuje další gól vstřelený Kristýnou Belicovou, které asistovala Daniela Frantíková.

V čase 35:15 Mezerová trefuje tyčku, Strnadová střílí, ale také bez úspěchu.

Počet střel ve 2. části v poměru 8:5.

Do třetí třetiny vstupuje lépe domácí tým, který získává úvodní buly. Miklíková vyráží míček Břeské. Ve 42. minutě proběhl krásný zákrok hráčky domácího týmu - Christianové. V tomto zápase proběhlo i odložené vyloučení pro Chodov. Aneta Faltová chtěla vystřelit, ale místo toho fauluje a dává tak přesilovku soupeřkám. Pro naši hráčku to znamenalo vyloučení na 2 minuty za sekání. V 46. minutě přichází další neproměněné trestné střílení Bohemians. Trestné střílení neproměnila Adéla Bočanová. 

Frantíková zachytává výhoz brankářky a ihned nahrává na připravenou Belicovou. V 52. minutě přichází další neúspěšný gólový zákrok Bohemky. Hostující Strnadová v nebezpečné akci nezvládá překonat brankářku Christianovou. Před námi jsou 3 poslední minuty do konce utkání, náš hostující tým si vybírá oddechový čas, kde se ještě snaží promyslet taktiku k jednomu gólu, který potřebují. V poslední minutě se Bohemians snaží střídavě hrát v 6 bez brankářky, ale bohužel přichází timeout a hru neproměnily.

Nejlepší hráčka za domácí tým je Vendula Štolbová. Anna Stará je nejlepší hráčkou za hostující tým.

,,Já bych řekla, že jsme do toho vlítly dobře a vlastně držely jsme ten míček hezky, chyby se tam stávaly, také bychom měly zlepšit hru v útoku, protože někdy jsme to tam moc odpinkávaly a byly jsme moc zbrklé, ale jinak dobrá obrana a měly jsme to hezky pokrytý,“ okomentovala Anna Stará

,,Dnešní utkání se mi líbilo, oboustranně bylo hodně aktivní. Jsem rád, že jsme se Chodovu hodně vyrovnali, zejména co se týče nějaké intenzity hry. Oba týmy měly hodně šancí, nakonec Chodov byl o jeden gól šťastnější, ale s výkonem jsme určitě spokojený, především s obranou, protože dostat 3 góly nám dává velkou šanci na to, aby jsme v těchto utkáních bojovali,“ zhodnotil zápas trenér Michal Vojáček.

Ohlasy ze zápasu:



HIGHLIGHTS:


Související utkání

Utkání - Ženy A
17.12.2022, SH Jižní Město
Chodov
3:2
1:1, 2:1, 0:0
Bohemians

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians