Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ženy porazily Mladou Boleslav 5:1

Středeční program zaplnily ženy výjezdem do Mladé Boleslavi, kde se v rámci 4. kola Poháru Českého florbalu žen postavily zdejšímu florbalovému klubu.

Nyní si pojďme představit oba týmy. Nejprve začneme týmem domácích, Florbalová akademie MB. Nejlepší hráčkou je Veronika Zittová s pěti kanadskými body za 4 branky a 1 asistenci. Druhá v pořadí je Mayya Lytorova se třemi kanadskými body za 3 asistence. Třetí místo patří Nele Havlíkové rovněž se třemi kanadskými body za 3 asistence. Florbalová akademie MB se utkala s TJ Centropen Dačice, které převálcovala poměrem 1:7. Dalším soupeřem byl FBC Liberec se kterým si rovněž poradila, tentokrát poměrem 6:1. Třetí a zároveň poslední zápas odehrála s FbŠ Bohemians, kde utržila porážku 1:5.

Nyní si představíme naše extraligové hráčky. První v kanadském bodování je Aneta Faltová s osmi kanadskými body za 6 branek a 2 asistence. Hned v závěsu za ní je Natálie Bartošová se sedmi kanadskými body za 5 branek a 2 asistence. Elitní trojku uzavírá Adéla Bočanová rovněž se sedmi kanadskými body za 2 góly a 5 asistencí. Naše holky se v minulých kolech setkaly s FBC ROKYCANY, kde holky převálcovaly soupeře poměrem 1:21. Dalším soupeřem byly Prague Tigers, kde klokanky dokázaly zvítězit s rozdílem jedné branky. A zatím posledním soupeřem byla Florbalová akademie MB, kterou porazily poměrem 1:5.

A teď už si rozebereme tento duel mezi Florbalovou akademií MB a FbŠ Bohemians.

Vstup do první třetiny byl velmi vlažný z obou stran, neprobíhaly žádné souboje o míček, pouze střídavě oba týmy kombinovaly, ale nic z toho nepřineslo gól. V čase 3:55 se prosadila Florbalová akademie MB zásluhou Lucie Seifertové s asistencí Viktorie Vacardové. Následovalo 6 minut další kombinace obou týmů a diváci se dočkali gólu v 9. minutě, kdy Aneta Faltová prostřelila domácí gólmanku Kristýnu Karli a dorovnala stav utkání na 1:1, asistenci  si zapsala Adéla BočanováV čase 11:54 nás Adéla Bočanová posílá do vedení  2:1, bod za asistenci si připsala Natálie Bartošová. O minutu později byla vyloučena Lucie Seifertová na 2 minuty za sekání. Klokanky nedokázaly tuto přesilovku využít a stav utkání po druhé třetině je 1:2.

I vstup do druhé třetiny byl stejně vlažný jako v první třetině. Bohužel v čase 16:03 se nechala Nela Kočvarová vyloučit na 2 minuty za sekání a domácí tak měli šanci dohnat ztrátu z první třetiny. Naštěstí holky dokázaly oslabení zvládnout. A co více? Dokázaly dát i branku. Gól v oslabení si připisuje Aneta Faltová s asistencí Adély Bočanové. Následovalo opět utlumení hry a kombinace obou týmů. Domácí tým po krásné kombinaci ztrácí míček na útočné polovině a v čase 23:16 Karolína Mezerová zvyšuje náskok Bohemians o tři branky, asistenci si připisuje Denisa Hebíková. Do konce druhé třetiny se nestalo nic zásadního a oba týmy opět pouze kombinovaly.

Do poslední části tak Bohemians vstupovaly s vedením 1:4, načež se tento stav po dalších 11 minutách a 3 třetinách nezměnil. Oba týmy zde měly šance, ale ani jeden z týmů nedokázal prostřelit gólmanky. Během vyrovnané části přišlo pouze vyloučení domácí Ivany Miklíkové na 2 minuty za sekání. Hosté nedokázali využít tuto přesilovku. Další a zároveň poslední gól tohoto utkání přišel v čase 42:17, kdy Lucie Veselá prostřeluje domácí gólmanku Evu Klementovou. 34 vteřin před koncem utkání se nechala Ivana Miklíková znovu vyloučit na 2 minuty za zvedání florbalky a domácí zůstávají do konce utkání v oslabení a náš tým už v tuto chvíli ví, že domu se bude vracet rozhodně s vítěznou.

Bohemka si tedy připisuje další vítězství a už nyní se připravuje na další kolo Poháru Českého florbalu žen, kde se utká proti Tatranu Střešovice.

K derby se nám vyjádřil i trenér Michal Vojáček: ,,Dnes se nám dařilo kontrolovat hru, byli jsme silní na míčku a díky tomu jsme postoupili do semifinále, za což jsme velmi rádi. Děkujeme soupeři za fér zápas.“

Záznam z celého zápasu zde: 



Související utkání

Utkání - Ženy A
23.11.2022, MSH Mladá Boleslav
FA MB
1:5
1:2, 0:2, 0:1
Bohemians

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany