Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
VIKTOR KOPECKÝ: Věřím, že jsme a budeme nejlépe připravený tým soutěže.

Viktore, v pondělí jste se vrátili z mezinárodního turnaje ve Falunu, jaký byl turnaj? Splnil tvá očekávání?

Ahoj, turnaj byl moc fajn, sehráli jsme 4 zápasy proti týmům které běžně nepotkáme a strávili spolu spoustu času, utužili partu, myslím že velmi vydařená akce.

Na turnaji jste se umístili na 4. místě, s jednou výhrou. Jak hodnotíš zápasy, které jste tam odehráli?

Výsledkově se turnaj úplně pozitivně hodnotit nedá, myslím, že utkání o třetí místo na turnaji jsme měli vyhrát, Visby bylo hratelné mužstvo jinak vyrovnaný zápas proti Storvretě nebo výhra s Zugem je určitě úspěch.

Jaká byla cesta? Falun přeci jenom není za rohem. Stihli jste se po dlouhé cestě zkoncentrovat na zápasy?

Cesta byla dlouhá, náročná ale směrem do Falunu jsme měli fajn zastávku na zápas a přespání s koupačkou v moři v Hollvikenu takže cesta byla rozpůlená a dalo se v pohodě připravit na zápasy, cesta zpět byla ryzí peklo.

Jak říkáš, cestou na turnaj jste udělali zastávku v Hollvikenu, kde jste odehráli přátelské utkání. Pomohlo Vám to do turnaje na rozehrání?

Nevím, jestli nám to pomohlo do turnaje ale byl to kvalitní zápas proti týmu ze Švédské SSL, což není úplně standart pro české týmy, takže si takového přáteláku vážíme. Škoda jen, že nám úplně herně nesedl.

V turnaji jste se utkali i historicky poprvé se slavnou Storvetou. Je to těžké proti nim hrát? Co je jejich hlavní zbraní?

Těžké to samozřejmě je, jsou rychlí, šikovní, a hlavně schopní udeřit v jakýkoliv moment. Nejtěžší bylo právě udržet se na pozoru po celý zápas a minimalizovat chyby, jelikož jakékoliv zaváhání může končit obdrženou brankou.

Jak hodnotíš pořadatelskou službu a celkově servis na turnaji? (ubytování, servis, hala, atd..)

Myslím že všechno bylo parádní. Bydleli jsme v moc pěkném kempu a bylo o nás parádně postaráno, jak ze strany realizačního týmu Bohemky, tak ze strany pořadatelů turnaje a za to patří velké díky a moc si toho vážíme.

Co hráčský kádr? Proběhli nějaké teambuildingové akce ve Švédsku nebo jste se věnovali především jenom florbalu?

Byli jsme se dvakrát vykoupat v pěkně ledové vodě jednou v moři a jednou v jezeře, to byl možná ten největší teambuilding. Pak probíhaly různé aktivity a porady. Myslím, že společně strávený čas byl příjemný a trochu jsme utužili partu.

Ze Švédska jste se vrátili během pondělí a už ve středu jste hráli další zápas proti Spartě v rámci vrcholové části Poháru ČF. Je to pro Vás hodně náročné a máte čas i na nějaký ten odpočinek?

Je pravda, že v srpnu bylo zápasů hodně a trocha odpočinku a volna navíc by byla vítána. ale prostě to tento měsíc takto vyšlo, musíme to respektovat a přizpůsobit se. Náročné to sice celkem je ale zvládnout se to dá.

Proti Spartě jste vyhráli 8:7, těší Vás vítězství o to víc?

Vítězství nás samozřejmě těší, byl to poměrně vyrovnaný zápas, ale myslím, že jsme byli opravdu o kousek lepší a výhru si zasloužili.

Za necelé tři týdny Vás čeká zahájení sezóny na Štvanici proti Black Angels, myslíš, že je Váš tým dobře připraven do sezóny?

Věřím, že jsme a budeme nejlépe připravený tým soutěže.

Jaký je tvůj cíl do sezóny?

Přežít ji ve zdraví a získat nějakou trofej.

Viktorovi děkujeme za rozhovor a přejeme mu a celému týmu hodně štěstí do nové sezóny!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians