Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani v úvodním utkání Ško-Energo Cupu na Boleslav nestačili

První dvacetiminutovka klokanům nevyšla a bohužel to byla i stěžejní pasáž pro vývoj celého utkání. Boleslavští si v ní vytvořili dvoubrankový náskok, který se ukázal jako klíčový. Klokani sice prohrávali 0:1, ale rychle vyrovnali z hole Jiřího Kratiny. Následně předváděli pohledný florbal, ale bez gólového efektu. Následovala dvě vyloučení na straně zelenobílých a obě využité přesilovky mladoboleslavským týmem (1:3).

V druhé části se oba týmy prosadily dvakrát. Za klokany se nejprve prosadil Šárka a druhou branku přidal Kratina, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem na naší straně.

Za stavu 3:5 se vstupovalo do poslední části a klokani několikrát na Boleslav zatlačili. Ale opět to byli domácí, kdo se radoval. Při hře klokanů bez brankáře přišla chyba a tu zkušený celek našich soupeřů potrestal do prázdné branky.

Klokani tak musejí na úvod turnaje skousnout prohru 3:6, ale jejich výkon je dobrým příslibem do dalších utkání. V sobotu je čeká utkání proti Tatranu Střešovice od 16:00. 

FbŠ Bohemians - Florbal MB 3:6
branky: 
12. Jiří Kratina, 29. Jakub Šárka, 38. Jiří Kratina - 9. Milan Tomašík, 16. Jiří Curney, 20. Jiří Curney, 21. Jiří Curney, 30. Jakub Bína, 58. Daniel Šebek; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 5:3; využití: 2:2; diváků: 130; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič ? - Lukáš Bauer ?; po třetinách: 1:3, 2:2, 0:1;

Komentář trenéra hostí Martina Formana: "Mrzí mě hloupá vyloučení, která ne že by přímo rozhodla zápas, ale velmi ho ovlivnila. Do příštího zápasu s Boleslaví potřebujeme být ještě výrazně zodpovědnější a řekl bych všeobecně přesnější. Děkujeme soupeři za zápas a těšíme se na další utkání Škoenergo Cupu."

Komentář trenéra domácích Petra Novotného: "Náš mužský tým nehrál pět měsíců žádné utkání, proto jsem s hrou i výsledkem spokojen. Tradičně byl zápas plný emocí. Bohemka odehrála skvělý zápas. Myslím, že i nová posila v brankovišti pro ně bude letos hodně důležitá. Díky soupeři a rozhodčím za zápas."

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians