Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
TOMÁŠ GRIGAR: UDĚLÁME MAXIMUM PRO DOSAŽENÍ KLUBOVÝCH CÍLŮ

Bohemka u mládežnických týmů zažívá úspěšné období, během kterého si připsala druhé místo juniorů v KB lize, první místo starších žákyň na NMČR, vítězství našich děvčat na mezinárodním turnaji ve Falunu a tři zlaté a jednu stříbrnou medaili na mezinárodním turnaji PRAGUE GAMES. 

Žigy, co byl pro tebe nejsilnější moment v sezóně?

Pro mě osobně asi nejsilnějším zážitkem bylo vítězství na Prague Games, kde se nám za mohutné podpory našich fanoušků podařilo porazit silný Chodov. Po celou sezónu naše týmy táhly za jeden provaz, a proto se výsledky dostavily. Věřím, že díky dobré práci trenérů navážeme na dobré výsledky i v letošní sezóně 2019/2020.

Kde vidíš příčiny v tom, že se mládežnickým týmům v FbŠ Bohemians tak daří?

Jsem rád, že se nám podařilo ustálit pozice hlavních trenérů u jednotlivých týmů na delší období, a proto se můžeme věnovat koncepční práci. V klučičí složce dochází k častějšímu propojení týmů, a tím i k lepšímu tréninkovému procesu. V ženské složce jsme se vydali cestou dlouhodobého kvalitního rozvoje našich odchovankyň, ale také se nám daří vhodně doplňovat týmy novými hráčkami.

Můžeš poodhalit něco z tréninkového procesu? (Jak naše týmy trénují a připravují se na zápasový proces?)

V loňské a letošní sezóně zapojujeme do tréninků mnohem více moderní technologie jako je video apod. Díky příchodu španělského kondičního trenéra Christiana se také můžeme více věnovat rozvoji kondice individuálně. Jeho příchod vede ke sjednocení kondičního tréninku v klubu, kde jsme cítili určité rezervy.

V letošní sezóně budeme nadále pracovat na individuálním rozvoji, ale také ještě více zapojovat různé teambuildingové akce, protože jen funkční tým může dosahovat výsledků a udržet hráče a hráčky u florbalu až do dospělosti.

Na co především kladete důraz v trénincích a při rozvoji jedince?

Klademe důraz především na samostatné rozhodování hráčů a hráček, díky kondičnímu trenérovi na jejich kondiční rozvoj a díky specializovaným tréninkům také můžeme pracovat na jejich florbalové technice.

Jaké jsou Vaše plány na příští sezónu?

Klub jako Bohemka nemůže mít malé cíle. Takže doufám, že letošní sezóna bude minimálně stejně úspěšná jako ta loňská a můžu slíbit, že všichni udělají maximum pro dosažení klubových cílů. V mužské Superlize doufám, že se nám podaří prolomit hranici semifinále.

Kam se v příštím roce chystáte?

Jako každý rok se budeme účastnit mezinárodního turnaje ve Falunu a také turnaje Prague Games. Mladší kategorie se pak budou účastnit turnaje v lednu v rámci PFC a dalších menších turnajů v létě.

Nově budeš působit jako hlavní trenér extraligového týmu žen.  Můžeme čekat nějaké hlavní změny a můžeme se těšit na výraznější úspěchy ženského extraligového týmu?

Určitě se v sezóně budeme snažit hrát co nejaktivněji, aby se na naši hru dalo dívat. Do kádru zapojujeme nadějné juniorky a budeme se snažit o návrat do elitní čtveřice tabulky.

Co je tvojí největší ambicí pro nadcházející sezónu?

Moje osobní ambice je především řešit co nejméně problémů v jednotlivých týmech a vidět všechny hráče a hráčky klubu spokojené. Prohloubit bych určitě chtěl spolupráci s Bohemia Fyzio a také spolupráci s rodiči klubu, kteří jsou pro klub nepostradatelní.

Za týmy, které trénuji, je to pak určitě medaile ze závěrečného turnaje dorostenek, zlepšení výsledku v juniorkách a také zvládnutí náročné sezóny v ženách a návrat do elitní čtveřice extraligy.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany