Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Jakub Doubrava: Bohemka je skvělou komunitou, která se umí semknout!

Ahoj Kubo, začnu trochu netradičně. Před nedávnem se ti narodil syn. Jak se ti změnil život? 

Mám pocit, že se mi změnil kompletně, ale když vynechám zvuk dětského pláče, tak si to užívám se vším všudy.

Můžeme očekávat, že k nám do klubu za pár let přibude nový klokan? 

Téma florbal jsme spolu ještě nestihli probrat, ale určitě na něj přijde řada. Po mámě by trochu talentu mít mohl. Já jsem rád, že v Bohemce dneska začínáme všesportovním cvičením pro děti od 3 let. Tahle kapitola nás určitě nemine.

A teď trochu vážněji, umíš nám přiblížit co vedlo ke zhoršení finanční situace klubu v posledních letech? 

Jak už nastínil předseda klubu Martin Musil (rozhovor ZDE), byl to mix situace během a po covidu, kdy jsme dostavěli dvě sportovní haly, následně se v nich zdražily energie a završil se to zrušením státních dotací na provoz a údržbu sportovišť. Jsou to věci, které teď musíme ubojovat.    

Jaká byla tvá očekávání od kampaně na začátku a jak zatím hodnotíš její průběh? 

Přiznám se, že jsem měl kromě dobrého pocitu z příprav i obavy. Něco podobného jsme na Bohemce nikdy nedělali. Průběh nám ale ukazuje, že je Bohemka skvělou komunitou, která se umí semknout. Za to patří velké DÍKY všem.   

Jak klub využije finance z výtěžku této kampaně? 

Jak už jsme nastínili, finance poputují na pokrytí provozních nákladů na energie a další položky spojené s provozem sportovišť. To je největší položka, která nás trápí. Zrušení provozních dotací byl tak trošku poslední nadějí, abychom to zvládli sami.     

Do kampaně se zapojilo více než 170 lidí. Čekal jsi, že kampaň podpoří tolik fanoušků? 

Dělá mi to obrovskou radost. Obrátilo se na nás obrovské množství lidí i s dalšími tipy pomoci. Myslím si, že nám to v klubu dodává velkou motivaci do další práce.    

Na HitHitu máme několik zajímavých odměn. Která z odměn je pro tebe osobně nejlákavější? 

Jednoznačně domácí utkání s naším superligovým týmem, nebo trénink. Myslím, že pro kluky, kteří si chtějí zahrát jednou Superligu, to bude bezvadný zážitek.   

První milník jste splnili, jakou vysněnou sumu byste si přáli vybrat? 

Zbývá nám necelých 7 dní, takže času už není moc, ale věřím že je ještě hodně Bohemáků, kteří nám pomohou vybrat co nejvyšší částku. Každých 250 korun nám pomůže a děkujeme moc všem, co už nám přispěli. 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians