Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
OBROVSKÝ ÚSPĚCH NA CZECH OPEN: MUŽI SI ODNÁŠÍ BRONZ!

Nikdy se Klokani v elitní kategorii neprobojovali dál než do čtvrtfinále. Až do teď a že to byla jízda!

Začalo to již výborným a vyrovnaným výkonem ve skupině, kde muži plně bodovali ve všech třech zápasech a ve skupině ELITE M D obsadili první příčku. V pátek je tak čekaly zápasy hlavní části proti nejlepším týmům turnaje, a to Wileru a Falunu. Urvat vítězství nedokázali ani proti jednomu z nich, a tak bylo jasno. Sobotní čtvrtfinále nabídne pražské derby Bohemians vs. Chodov.

Před muži tak čekal těžký úkol. Vyzrát nad výborně hrajícím Chodovem a překonat své dosavadní turnajové maximum. Klokani šli do utkání na plno a svým odhodlaným a soustředěným výkonem si v samostatných nájezdech, po střele Matyáše Krebnera a Jakuba Šárky, vybojovali postup do historicky prvního semifinále v elitní skupině.

Švédský velikán IBF Falun, to byl soupeř Klokanů pro semifinále letošního CZECH OPEN. Před týmem zelenobílých tak čekala opravdu těžká výzva. To, že proti nim stojí jeden z nejlepších týmů světa, se potvrdilo i během utkání, ve kterém švédský tým dominoval. V polovině zápasu Klokani prohrávali už 0:12, ale jejich bojovnost a snaha nepolevovala, za což jim plná hala fanoušků děkovala svou podporou. A přece jenom! Ve 37. minutě přišla odměna. Daniel Cabejšek prostřelil brankáře a Bohemians se mohli radovat z prvního gólu. K němu se ještě přidal Marek Ďopan a Jakub Šárka. Utkání skončilo poměrem 3:16 v neprospěch Klokanů, ale i tak bylo, co slavit. Premiérové 3. místo a bronzová medaile je na světě! Gratulace!

Na turnaji se představily i naše ženy a juniorky. Ženy si po loňském triumfu v kategorii OPEN W zahrály v elitní kategorii, kde nakonec po jednom vítězství ve skupině nad Tatranem skončily těsně před postupem do čtvrtfinále, a to na holích Vítkovic. V zápase ale předvedly vyrovnaný výkon a s mistrovskými Vítkovicemi držely krok. Nakonec však podlehly 3:5.

Premiérový start na turnaji zažily i juniorky, které nastoupily v kategorii OPEN W. Stejně jako ženy i ony ve skupině urvaly jedno vítězství. Zvítězit dokázaly nad švédských týmem KAIS Mora. Čekal je tak postup do předkola, ve kterém přehrály Tigers 6:2. Jejich cesta turnajem skončila před branami osmifinále v utkání proti finskému celku HuKu.

I tak našim ženám a juniorkám patří obrovské díky!

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany