Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Miroslav Kovařík: Tréninků se nasčítalo 10-12 za týden

Míro, v sezoně už jsi nakoukl do A-týmu. Jak si užíváš tréninky s hráči jako Kuba Buršík nebo Jarda Petrák?

Ahoj, tak tréninky si samozřejmě užívám i když pro mě bylo ze začátku těžké srovnat se s jejich a tempem a občas se nebát střel od hráčů jako je třeba právě Kuba Buršík.

Ty nepocházíš z Prahy, přesto ses rozhodl k nám přestoupit. Co tě vedlo k přesunu z Brna do hlavního města?

V posledním ročníku základní školy jsem přemýšlel, jak co nejlépe skloubit studium střední školy a sport, především florbal, na vyšší výkonnostní úrovni. Bez podpory klubu, samotné školy, a především rodiny by se studium a vrcholový sport dělaly obtížně. Asi největší roli v tom sehrálo setkání s Michalem Jedličkou a následně se po zvážení ukázalo, že by to byla dobrá cesta a pro mě další motivace.

Proč sis vybral právě Bohemku?

Bohemku jsem si vybral, protože jsem viděl možnost, jak se dál sportovně i kariérně rozvíjet. Líbil se mi také proces zapracovávání mladých hráčů do mužského A-týmu.

O prázdninách jsi zůstal v Praze a trénoval u nás. Jak často tréninky probíhaly a na co ses nejvíc zaměřoval?

Tréninky jsem měl každý den a postupně se jich nasčítalo 10-12 za týden. Z většiny jsem se věnoval fyzické kondici z obecného hlediska a poté specifickým brankářským situacím.

Kdo ti v trénincích nejvíc pomáhal?

Nejvíce mi pomáhal můj táta, bez kterého bych nemohl mít takové možnosti, jaké jsem měl. Co se týče sportovního prostředí, tak v brankářských situacích Tomáš Fibiger, po kondiční stránce Daniel Hejret a v neposlední řadě také Michal Jedlička, kteří mě posunuli zase o krok dál.

V brance mužského týmu máš konkurenci v podobě Tomáše Hyršla a Daniela Mücka. Jaká mezi vámi funguje spolupráce?

Myslím si, že spolupráce funguje dobře a kluci mě mezi sebe vzali. Zároveň z této spolupráce můžu těžit, protože se toho od nich hodně naučím.

Tvé pracovitosti si všimla i firma Freez, která s tebou jedná o podpisu partnerské smlouvy. Jak se Vaše potenciální spolupráce zrodila?

Firma hledala mladé sportovce, kteří by ji pomohli se zkoušením nových věcí a zároveň je mohla podpořit v rozvoji. Z obou stran je vidět zájem a věřím, že se na spolupráci domluvíme.

V jaké formě by Vaše spolupráce probíhala?

Byl bych členem testovací skupiny lidí, která testuje a zkouší nové brankářské vybavení.

Kam by ses chtěl v letošní sezoně posunout?

Určitě bych se chtěl posunout co nejblíže Superlize a třeba si i zachytat nějaký zápas. Mimo to určitě také dojít co nejdále s juniorským týmem a svými výkony zaujmout trenéry juniorské reprezentace. Kromě florbalových cílů jsou pro mě důležité i dobré studijní výsledky, i když se to nemusí zdát, kloubí se to jedno s druhým.

A na závěr, jaký je tvůj největší florbalový sen?

Asi jako každý bych si někdy rád zahrál v zahraničí a reprezentoval naši zemi na mezinárodní akci. Mimo to bych také rád získal nějaký úspěch s Bohemkou.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany