Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ondřej Kawulok: Můžene atakovat nejvyšší příčky

Ondro, nová sezona začala, jak sis užil první zápasy poháru?

Zápasy poháru jsou pro nás vždycky dobrá příprava, máme možnost nacvičit naše principy hry a dostaneme se do zápasového tempa. Těch zápasů je v srpnu víc spolu s ostaníma turnajema, ale pohár je taková první ostrá zkouška.

Právě Pohár jste vloni velkolepě vyhráli. Jak na finálový večer v Brně vzpomínáš?

Ten večer se nám povedlo snad všechno a troufnu si říct, že to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsme loni odehráli. Všichni si finále užili a odměnou nám teď budou zápasy na Poháru mistrů.

V Superlize budete obhajovat semifinále, ve kterém jste sehráli skvělé bitvy s Vítkovicemi. Co se v klíčových momentech dalo udělat jinak?

V té sérii bych řekl, že rozhodl hlavně 4. zápas, který jsme prohráli v prodloužení. Otáčet proti Vítkovicím stav 1:3 není úplně ideální, protože rozhodujou malé detaily a my měli celou dobu nůž na krku. I přesto si myslím, že jsme odehráli dobrou sérii, ale možná o trochu větší zkušenost na straně Vítkovic rozhodla.

Obecně byl uplynulý ročník historický. Jak náročné na něj bude navázat?

I přes to, že do týmu přišli noví kluci z juniorky nebo z jiných týmů, kostra týmu zůstala stejná a my se budeme chtít prezentovat naší hrou. V playoff pak musíme jít zápas od zápasu, ale cítím, že pokud vyladíme detaily, můžeme atakovat nejvyšší příčky.

Tým opustil Filip Forman, kterého v podstatě nahradil Matyáš Krebner. Jak dobře zapadl Maty do kabiny?

Maty v Bohemce samozřejmě není žádný nováček. V našem mladém týmu bude jeho přínos hodně důležitý jak na hřišti, tak v kabině. Myslím, že i on si uvědomuje důležitost svojí role a věřím, že si všechno sedne a celý tým v sezoně prodá potenciál, který tu je.

Už dnes nás čeká Pohár mistrů proti Wileru. Jak se na oba zápasy připravit, abychom po odvetě slavili postup?

Teď je za mě velmi důležitá příprava u videa, a pak samozřejmě v tréninku a na hřišti. Všichni hráči musí být na stejné vlně, aby naše hra mohla fungovat. Pohár mistrů je to nejlepší, co se dá na klubové úrovni hrát a je důležité, aby každý hráč byl 100% připraven po kondiční a technické stránce. Pokud to tak bude, můžeme postoupit.

Hned po Poháru mistrů naskočíte do superligového kolotoče. Jaroslav Petrák v jednom z rozhovorů v loňském roce uvedl, že minulou sezonu bylo cílem druhé místo, zůstává cíl stejný i letos?

Nemá cenu dávat si malé cíle, ale naše priorita je vždy play off. Ať už skončíme první nebo třeba pátí rozhodne se až ve vrcholu sezony. Základní část samozřejmě hodně napoví, kdo se bude řadit mezi favority ligy a my chceme vyhrát každý zápas. Určitě se chceme umístit co nejlépe, ať máme možnost volby soupeře.

Na závěr, jaký cíl si dáváš ty osobně do nové sezony, ať už individuální nebo týmové.

Individuální cíle jsem si nikdy moc nedával, když herně roste tým, rostu i já. Asi žádný hráč není spokojený, když má 50 bodů za sezonu, ale týmu se vůbec nedaří. Můj cíl je vyhrávat zápasy a potažmo ligu, a proto to dělám. Chci být stabilní článek týmu, zlepšovat se a cítit že jsem prospěšný.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany