Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Barbora Špačková: V Bohemce je prima parta. Sehráváme se

Báro, už  dnes čeká tým vstup do nové sezony. Na co se v tréninku nejvíce zaměřujete?

Začátek letní přípravy probíhal se zkušeným kondičním trenérem, zaměřovali jsme se především na fyzickou připravenost. Od Czech Openu také více pracujeme na systému, sehráváme se.

Přestupuješ k nám ze Startu98, jak se celý přestup zrodil?

Je to můj první přestup, dlouho jsem přemýšlela nad tím, kdy tento krok udělám. A s ohledem na současnou situaci ve Startu98, kdy opouští extraligu, jsem chtěla uplatnit své dlouholeté zkušenosti z Tigers ve stabilním extraligovém týmu. Díky mladší sestře jsem měla informace o klubovém prostředí Bohemky, i to přispělo k rozhodnutí pro tento klub.

V posledních letech ses držela s bilancí kolem bodu na zápas. Jaké jsou tvé osobní cíle na ročník 2023/24?

Pevně věřím, že budu mít v novém týmu šanci tuto bilanci nejen udržet, ale i navýšit, a tím pomoci k posunu v tabulce na vyšší příčku.

Kde jsi s florbalem začínala a kdo ti pomohl udělat první krůčky?

Moje starší sestra hrála florbal v klubu Tigers Praha SJM (poté Herbadent a Ivanti Tigers), v té době jsem dělala atletiku a plavání. Když jsem se jednou byla podívat na turnaji, zeptala se mě její trenérka „A proč ty nehraješ taky?” Tak mě rodiče hned šoupli na soustředění. Mé první florbalové krůčky vedla skvělá reprezentační trenérka Karol Šatalíková.

Jaký je tvůj nejšílenější zážitek z florbalové palubovky?

Můj nejvíc crazy zážitek je z mých florbalových začátků, kdy jsem na turnaj dorazila bez florbalky, a protože jsem pravák, bylo obtížné sehnat náhradní. Naštěstí jedna spoluhráčka hrála na pravo, tak pokaždé, když jsem šla na hřiště a ona střídala, mi ji musela rychle za hry předávat.

Jak se na působení u nás těšíš?

Poslední rok jsem měla pocit, že se nikam neposouvám a neměla jsem motivaci podávat lepší výkony. Toužila jsem po změně a sestup do první ligy to teda nebyl. Už letní příprava i další teambuildingové akce mi potvrdily, že v Bohemce je prima parta a kvalitní sportovní zázemí. Těším se na nové prostředí a další sportovní výzvy.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany