Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Aneta Faltová: Naše ambice směřují do první půlky tabulky

Aneto, nová sezona je tu za chvíli, jak se na ni těšíte?

Těším se na ni hodně, máme hodně omlazený kádr, a hlavně nás čekají zápasy proti novým soupeřům, takže určitě je na co se těšit.

Loňský ročník znamenal pro tým šesté místo v základní části a vypadnutí ve čtvrtfinále s Tatranem. Co mohlo být lepší?

Někdy nám k lepším výsledkům chyběl pouze kousek. Neproměňovaly jsme šance, nedávaly jsme tolik gólů, takže to mohlo být lepší. Tatran ve čtvrtfinále předvedl lepší výkon a zaslouženě postoupil, ale aspoň jeden zápas jsme určitě vyhrát mohly.

Co pozitivního si vzít z minulé sezony?

Naši bojovnost, protože i když se nám třeba úplně nedaří, tak stejně dokážeme potrápit i silnější soupeře. Pak také samozřejmě nabrané zkušenosti, které se nám do letošní sezóny budou hodit.

V rámci přípravy na Extraligu jste absolvovaly se spoluhráčkami Czech Open a potrápily i ty nejsilnější soupeře. Co chybělo k postupu ze skupiny?

Myslím si, že jsme nebyly ještě úplně sehrané, různě se točila sestava a lajny, něco nás stály i naše zbytečné chyby, ze kterých jsme dostávaly góly. Hlavně se nám nepovedl zápas s Olomoucí, který jsme chtěly vyhrát.

Na závěr zmiňovaného turnaje jste naprosto přejely Ostravu, která byla v uplynulé sezoně nad vámi. Co jste v tomto zápase změnily?

Spíš, než co jsme změnily my, tak Ostrava tam nebyla v sestavě, proti které jsme hrály v sezoně, takže tam se to nedá úplně srovnávat. V zápase se podepsal asi spíš věkový rozdíl a naše zkušenosti.

Nový ročník zahájí pouze jedenáct týmů, osmička postoupí do play-off. Kde v této jedenáctce nalezneme ambice našeho Áčka?

Naše ambice rozhodně směřují do první půlky tabulky, věříme ve zlepšení od minulého roku, ráda bych nás viděla někde do 5. místa v tabulce.

Sezonu začnete 10. září na půdě nováčka z Třince, co od zápasu očekávat?

Tak my očekáváme výhru, měly by nás podržet naše extraligové i individuální zkušenosti. Máme za sebou odmakanou letní přípravu a spoustu nových členů ženského týmu, takže věřím, že nebude žádný problém a z výjezdu přivezeme 3 body po vydařeném zápase.

O víkend později se také představíte poprvé doma, pozvěte naše diváky na duel s Ostravou.

Myslím si, že to bude dobrý zápas, určitě bude na co koukat. Diváci se mohou těšit na naše nové posily v akci, hlavně i my se těšíme na domácí půdu a na podporu od našich fanoušků, rodin a přátel.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany