Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Agáta Procházková: Od 6 let jsem dělala atletiku, už se ze mě stává

Agi, do teď jsi působila pouze v Black Angels, co říkáš na novou výzvu v ambiciózním klubu?

Rozhodnutí odejít z Black Angels do Bohemky bylo pro mě dost těžké, dlouho jsem o tom přemýšlela. Dospěla jsem do chvíle, kdy jsem se možná trochu sobecky rozhodla pro sebe před týmem. V Blecích jsme měli skvělou partu holek, ale odchod trenéra Ládi Fuchse a nepostup našich žen do extraligy ve mně vyvolal otázky, zda by pro můj vývoj nebylo lepší zkusit se posunout někam výše. Výzva to v Bohemce určitě je a bude záležet na mých výkonech a důvěře trenérů, zda obstojím. Udělám pro to vše. Už teď se ze mě pomalu stává z andílka „kengerů”.

Loňská sezona ti vyšla skvěle. Jak v juniorské, tak v dorostenecké lize jsi měla přes dva body na zápas. Jak náročné bude tento počin zopakovat i v Extralize žen?

Bylo by to fajn tyto výsledky zopakovat i v Extralize žen, ale je jasné, že je to úplně jiná soutěž, co se týče kvality, takže zůstávám při zemi. V „Blecích“ jsem hrála se stejnými holkami 7 let a už jsme o sobě na hřišti věděly, tak se ty body dělaly snáze. Tady v Bohemce to samozřejmě nejspíš bude nějakou chvíli trvat, než si na sebe zvykneme. Ale určitě do toho jdu po hlavě!

Sledovala jsi výkony Bohemky v minulých sezonách?

Popravdě, ženskou extraligu jsem nijak zvlášť nesledovala. Ale s holkami v juniorkách i dorostenkách jsem se pravidelně setkávala na zápasech, tak jejich výkony samozřejmě znám.

S jakými cíly k nám přicházíš?

Zlepšit své florbalové dovednosti, pomoci Bohemce v Extralize i juniorkách a najít nová přátelství.

Z Black Angels s tebou přišla i Eliška Svrčková. Může být znalost alespoň jedné spoluhráčky výhodou?

Mít hned od začátku nějakou spřízněnou duši je určitě výhodou, nicméně celkem rychle jsem si v Bohemce našla kamarádky, které jsou naladěny na stejnou vlnu jako já a je s nimi legrace, takže ten příchod do Bohemky byl velice příjemný a hladký.

Musela jsi nějak změnit svou tréninkovou rutinu s přechodem mezi ženy?

Popravdě jsem nic měnit nemusela. Od 6 let jsem dělala do tohoto roku i atletiku za AC Sparta Praha, takže když jsem neměla trénink na florbale, měla jsem atletiku. Tréninkovou zátěž tudíž i v ženách zvládám.

Naše muže čeká v polovině září Pohár mistrů. Můžeme se na tebe v hledišti těšit?

Asi bych měla přijít, co? 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians