Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Trenčínský klenot se stává novou posilou Bohemians. Tomáš Kvasnica přichází s luxusní produktivitou.

Tomáš se v našem dresu uvedl nejlepším možným způsobem, v Poháru proti Troopers dal hattrick a pomohl k vysoké výhře 19:2. První duel odehrál ve druhé formaci po boku Jaroslava Petráka a Vojtěcha Bílka a ukázal, že na něj budeme moci spoléhat v dalších zápasech.

„Spoluhráči jsou velmi šikovní a mají ambici se zlepšovat,“ uvedl Tomáš v rozhovoru pro náš web. Dále poté dodal, že nyní je potřeba se sehrát a přizpůsobit se hře týmu vzhledem k faktu, že se k týmu připojil teprve nedávno.

Tomášovi se v kariéře nedařilo jen na domácí, ale také na mezinárodní scéně, kde na mnohých turnajích nasbíral přes bod na zápas. Nejlepší šampionát zaznamenal v roce 2021, kdy na mistrovství světa hráčů do 19 let stihl v pouhých pěti zápasech osm gólů a čtyři asistence.

První zápas minimálně naznačil, že Tomášův přínos může být hodně velký. Máme se na co těšit Klokani!

Tomáše jsme pro náš web také vyzpovídali:

Tomáši, přestupuješ k nám z týmu aktuálního slovenského mistra a týmu, který tě florbalově vychoval. Jaké vzpomínky si z Trenčína odnášíš?

Jen ty nejlepší, v klubu jsem byl 13 let, takže jsem si prošel všemi kategoriemi. Vzpomínek je hodně, získal jsem mnoho kamarádů a potkal se s mnoha skvělými lidmi. Nikdy nezapomenu na moje účinkování v tomto top klubu na Slovensko. Doufám, že se nic nezmění a můj mateřský klub bude mít stále ambice bojovat o titul. Chlapcům vzkazuji, aby měli stále chuť a motivaci vítězit. To je pro hráče a klub nejdůležitější. Přeji jim, aby bylo mužstvo vždy a za každých okolností dobrým kolektivem, drželo spolu, ať se jim bude dařit nebo ne. Vždy budu na svůj mateřský klub hrdý a nikdy na něj nezapomenu.

Samotný Trenčín tě v rozlučkovém článku tituloval jako "Klenot klubu". Můžeme se těšit, že tě za pár let budeme moci oslovovat stejně?

Byl bych rád, ale zatím jsem na začátku. Čekají mě tvrdé tréninky a kvalitní liga. Chci být pro Bohemku co největším přínosem a za pár let doufám, že to bude tak, jak mě nazývali v Trenčíně. Udělám pro to maximum. Věřím, že mě budou obcházet zranění.  

V minulé sezoně jsi zaznamenal téměř dva body na zápas. Jakou metu si dáváš do české Superligy?

Moje cíle si radši nechám pro sebe. Nechci na sebe zbytečně vytvářet tlak. Přibližně ty dva body na zápas si myslím, že by byly fajn. Všechno záleží na tom, jaký prostor si vybojuju v sestavě trenéra Jedličky. Věřím, že se co nejdříve plně aklimatizuji a co nejrychleji se přizpůsobím hře týmu. Střelci jsou pro tým důležití, ale kolektiv, týmovost a výsledky klubu jsou pro mě důležitější.

Už za několik týdnů nás čeká dvojzápas Poháru mistrů proti Wileru. Jak bys pozval naše fanoušky na zápas?

Všechny zvu ve středu 13. září do UNYP Areny. Bude to něco speciálního a jedinečného nejen pro mě, ale i pro fanoušky. Určitě uděláme maximum, aby byli fanoušci, trenéři a klub spokojení a my půjdeme do dalšího kola. Buďte s námi při tom, potřebujeme vás!

Obě utkání nabídnou střet s kvalitním soupeřem. Na co se zaměřit v přípravě? 

Ano, Wiler je kvalitní soupeř, vícenásobný mistr Švýcarska. Věřím, že náš trenér spolu s realizačním týmem něco na soupeře vymyslí a nám se bude dařit plnit taktiku a dokážeme se prosadit. Ještě se hlavně musíme sehrát. Určitě nějaké taktické věci si musím nastudovat, když jsem se k týmu připojil teprve nedávno.

Máš už drobné zkušenosti s českou ligou, odehrál jsi šest zápasů za Vítkovice. Na čem jsi za dva a půl roku od konce v Ostravě nejvíce zapracoval?

Jsem rád, že jsem od trenéra Bruse dostal šanci. Zapracoval jsem v posilovně, kde jsem strávil dost času. Taky jsem začal víc běhat.  

A na závěr, jak se těšíš na své první zápasy v našem dresu?

Těším se moc. Doufám, že se mi podaří zahrát nejlíp, jak umím. Chci si užívat každou minutu na hřišti, být přínosem pro klub i pro tým. Bohemka do toho!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians