Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Hyršl: K Superfinále mnoho nechybělo. Pohár mistrů nabídne ofenzivní florbal

Tomáši, Bohemku čeká největší zápas v její historii, jak se na něj těšíš?

Ahoj, těšíme se samozřejmě hodně, stejně jako na celou sezonu. V letní přípravě jsme odvedli dost práce, jak po fyzické, tak po taktické stránce jsme se posunuli opět o pořádný kus dál a těšíme se až to prodáme v zápasech domácí soutěže i v Poháru mistrů.

V loňské sezoně jsi se spoluhráči nejen došel až do semifinále Superligy, ale také získal trofej z Poháru Českého florbalu. Jak se to hodnotí s odstupem času?

Semifinále Superligy si myslím, že můžeme zpětně hodnotit jako velký úspěch, přece jen to bylo poprvé v historii klubu, kdy jsme se probojovali takto daleko. Zároveň ale víme, že v semifinálové sérii jsme měli na víc a k Superfinále mnoho nechybělo, což i s odstupem času mrzí.

S vítězstvím v Poháru Českého florbalu nelze být nic jiného, než maximálně spokojen, především si vážíme možnosti účastnit se Poháru mistrů. Myslím, že jsme dokázali, že se v klíčových chvílích dokážeme semknout a předvést nadstandardní výkony. To doufám využijeme i ve zmiňovaném Poháru mistrů.

Ve dvojzápase čeká Klokany SV Wiler-Ersigen, který je ve Švýcarsku velmi uznávaný. Může být výhodou první zápas doma?

Podle mě to nehraje zásadní roli, klíčové bude, abychom k oběma zápasům přistoupili s chladnou hlavou a hráli naši hru. Už i v přípravě jsme si dokázali, že s mezinárodními soupeři dokážeme hrát vyrovnaně a porážet je. Wiler je samozřejmě kvalitní mužstvo s bohatou historií, o to větší máme motivaci v těchto zápasech ukázat naší silu a přes Wiler postoupit.

Do branky ti před sezonou přibyl nový parťák, Daniel Mück. Jak si pochvaluješ novou posilu?

S Danem se známe již z mládežnických kategorií, takže navazujeme na starou spolupráci. Ještě společně s Mirkem Kovaříkem podle mě tvoříme dobrý brankářský tým a těším se, že se budeme vzájemně posouvat.

Na Pohár mistrů se očekává plná hala, budeš cvičit hlasivky, aby tě spoluhráči slyšeli?

Komunikace na hřišti je jedna z věcí, na které se snažíme stále pracovat a zlepšovat ji, takže na tom pracuju nejenom já, ale i celý tým. Rozhodně ale budeme rádi, pokud fanoušci v domácím zápase vytvoří bouřlivou atmosféru a budou naším dalším hráčem na hřišti.

Už 11. srpna začne předprodej vstupenek, jak bys fanoušky pozval do UNYP areny?

Všechny fanoušky bych určitě rád pozval na jeden z vrcholů florbalové sezony, který tento zápas nabízí. Zápas určitě nabídne ofenzivní florbal s atraktivním zahraničním soupeřem. Právě takové zápasy se určitě vyplatí vidět, zároveň i nám hráčům neskutečně pomáhá zaplněná hala fanoušky, stejně jako tomu bylo při play off. Chtěl bych proto pozvat za celý tým každého Bohemáka a fanouška ofenzivního florbalu, aby dorazil 13. 9. na halu UNYP a podpořil nás v cestě florbalovou Evropou.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians