Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani opět zvítězili v Poháru Českého florbalu, postupují do semifinále

Čtvrteční 8. kolo Poháru Českého florbalu, které se odehrálo na hale Jižní Město, našim mužům přineslo do kapsy další vítězství.

Už od samotného zahájení derby se klokanům dařilo. Úvodní buly sice získává Liberec, ale v čase 10:05 Jaroslav Petrák vstřelil míček do branky soupeře. V přestřelce se pokračuje i v 17. minutě, Petrák a Řehoř provedli nádhernou florbalovou kombinaci a připočetli si na konto svého týmu vedení 2:0. 

Počet střel v 1. části byl v poměru 11:11.

Do druhé třetiny vstoupil opět Liberec, ale po rychlém zákroku Zavřela si Liberec gól nepřipisuje. Ve 24. minutě se v šanci ocitá i domácí tým, ale bohužel šanci neproměnil. V čase 24:27 si svůj první gól připisuje hostující tým a na to navazuje další bod, tentokrát vyrovnání díky vstřelené brance Filipa Smutného při asistenci Radka Valeše. 

V 28. minutě se vyznamenal opět Řehoř s Petrákem, který kompetoval hattrick. 

V 32. minutě Gajdoš vybojoval míček a následoval dokonce i faul na svojí osobu. Míček tedy přebírá Liberec, ale celková akce ze strany soupeře končila střelou nad Mádla. V čase 36:54 musela být hra přerušena z důvodu zranění jednoho z hostujících hráčů. Bohemka stihla nabrat další síly, aby mohla Liberci udělit další vstřelenou branku. Jednalo se o pěknou kombinaci třetí formace Hronka, který se prosadil do odkryté branky. Gól nastal i v další minutě, tentokrát branka vstřelená Vojtěchem Bílkem při asistenci Šimona Hronka.

Střely ve 2. části v poměru 13:10.

Třetí třetina započala agresivněji, když hned po vhazování ohrozil Zavřela Stránský bekhendem. V čase 42:43 přichází gól vstřelený hráčem Jakubem Horníkem s asistencí Šimona Stránského. Brejk 2 na 1 tedy končí brankou Liberce. 

V této třetině se ocitají domácí hodně na míčku, ale šance se tolik nevytvářely. 

Obratem přichází změna, kombinací první lajny domácích Petrák šikovně zvýšil vedení domácích. V tomto utkání také nechybělo vyloučení, konkrétně se jednalo o první vyloučení ze strany hostí. Jakub Kárník si musel odsedět 2 minuty za sekání.

Bohemka v přestřelce stále pokračuje a Jaroslav Petrák dává další branku. Je tomu i o několik vteřin později, kdy Karel Petrák vstřeluje branku a to bez asistence.

Změna brankáře přichází v čase 46:49. Nový gólman za domácí tým je Petr Chlad. Změna brankáře domácím ovšem moc nepomohla. 

V čase 49:01 se prosazuje Forman a prostřeluje gólmana.

Smršť gólů za gólem přicházela v posledních minutých zápasu, kdy byly nastříleny další 4 góly, kterým napomohl Jakub Buršík, Mário Ozimý, Karel Petrák a Lukáš Macháč.

Jasné a zasloužené vítězství připadlo na stranu klokanů, kteří předvedli neskutečný výkon.

,,Dnešní zápas hodnotím hodně pozitivně, dostali jsme celkem málo gólů naráz, takže to je určitě hodně super. Do útoku jsme se nakonec také prosadili, dali jsme ty naše klasické góly, takže s dnešním zápasem jsem hodně spokojený,“ zhodnotil trenér Michal Jedlička.

Nejlepší hráč za tým FbŠ Bohemians je Jan Řehoř a za tým FBC Liberec Jakub Horník.

Ohlasy po zápase:

Sestřih ze zápasu:

Související fotogalerie

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians