Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Muži proti České Lípě statečně bojovali, v Poháru pokračují dál

Pojďme se společně podívat za posledním utkáním našich elitních mužů. Jedná se o POHÁR ČESKÉHO FLORBALU. Klokani se dokázali dostat až do osmifinále, kde narazili na FBC Česká Lípa. Utkání se odehrálo ve středu v SH Česká Lípa.

Nejprve si představíme nejlepší střelce obou týmů. Začneme týmem domácích. Za domácí tým vede bodování v poháru Václav Vavruška se sedmi kanadskými body, 6 branek a 1 asistence. Druhý v pořadí je Milan Tichý také se sedmi kanadskými body, vstřelil celkem 3 branky a na 4 branky nahrával. Třetím hráčem je Jakub Jirsa s pěti kanadskými body, na kontě má 1 vstřelený gól a na 4 branky nahrával. Nesmíme ovšem zapomenout ani na gólmana. Nejlepším gólmanem v úspěšnosti zásahů je Daniel Jukl s úspěšností zákroků 89,06%. 

Česká Lípa se probojovala do osmifinále přes Florbal Ústí, kde vyhrála poměrem 6:7, FbC Hradec Králové výhra poměrem 5:9, BLACK ANGELS výhra 8:5, Kanonýři Kladno vysoká výhra 2:8 a posledním soupeřem byl FbŠ Bohemians s kterými padla na domácí půdě poměrem 6:10.

Za tým hostů, FbŠ Bohemians vede tabulka střelců Patrik Šebek s devíti kanadskými body, třemi góly a šesti asistencemi, druhým v pořadí je Vojtěch Zezulka se šesti kanadskými body za 2 góly a 4 asistence, elitní trojku uzavírá Martin Kisugite také se šesti kanadskými body za 4 góly a 2 asistence. Nesmíme zapomenout také na gólmana, nejlepším gólmanem v úspěšnosti zásahů je Šimon Melega s úspěšností 90,91%. 

První zápas klokani odehráli proti Florbal MB kde padli poměrem 8:4, dalším soupeřem byl Florbal Chomutov, kde už klokani vyhráli poměrem 4:6, dalším soupeřem byla Orka, kterou muži doslova přejeli poměrem 4:14, v 5.kole narazili na Spartak Pelhřimov, který porazili vysoko 1:13 a posledním soupeřem byla FBC Česká Lípa, kterou porazili po dramatické bitvě poměrem 6:10.

Nyní už skočíme do první třetiny a povíme si co se zde událo. Skoré otevřel Jan Peška v čase 0:54 po nahrávce Milana Tichého. Odpověď Bohemians přišla záhy, v čase 1:26 se prosadil Šimon Batkovič. V čase 3:10, po ztrátě balónku ve středním pásmu, přidává další gól Jaroslav Petrák po nahrávce Patrika Šebka. Čas 4:25, Radek Krajcigr dostal velkou šanci od klokanů, ale tuto chybu nedokázal potrestat. O náskok klokanů na dvě branky se postaral Jan Malič s Jakubem Buršíkem v čase 9:03. Jakub Buršík a Karel Petrák se postarali o další branku a Bohemians v čase 12:05 vedla už o tři branky. 

Po tomto gólů přišla dvě hrubá vyloučení, nejprve byl vyloučen Vojtěch Zezulka na 2+2 minuty za vysokou florbalku a o chvilku později vyloučen Milan Tichý, také na 2+2 minuty za hrubost. Ovšem přišlo další vyloučení, tentokrát Lukáš Mlejnek na 2 minuty za sekaní a hrálo se 3 na 4. Nakonec v čase 17:23 Patrik Šebek využívá přesilové hry a zvyšuje náskok svého týmu o 4 branky. 43 vteřin před zazněním sirény oznamující konec první třetiny snižuje Radek Krajcigr po nahrávce Jířího Vlčka na 2:5.

Druhá třetina nepřinesla divákům ani zdaleka tolik gólů co první třetina, ale florbal to byl krásný, byla vidět snaha hostů o navýšení skóre, zároveň i domácí chtěli vstřelit nějaký ten gól a obrátit zápas ve svůj prospěch. Hned po úvodní buly se prosadil Tomáš Trnka po nahrávce Karla Petráka. Tato branka musela hodně bolet pro domácího trenéra a jeho svěřence, kteří jistě měli v kabině poučování o vlastních chybách. Poté následovalo 18 minut vyrovnaného souboje, bez vyloučení a bez branek. Domácí si po rychlém gólu vzali k srdci slova trenéra a předváděli skvělý florbal a nakonec z toho také těžili. V čase 38:51 se prosazuje Ladislav Pekárek po nahrávce Václava Vavrušky. 

Ve druhé třetině padly pouze dvě branky.

Třetí třetina nabídla to nejvíce záživné pro diváky. Divoký obrat domácích a skoro prohru Bohemians. Začátek třetiny byl vyrovnaný, ale pak přišly chyby klokanů a už se to na ně sypalo jako domeček z karet. Nejprve se prosazuje Albert Kouba po nahrávce Lukáše Staňka, o minutu později snižuje na jednobrankový rozdíl Václav Vavruška a Ondřej Kopič. Hřebíček do rakve přišel v čase 45:02, kdy Radek Krajcigr dorovnal stav utkání po nahrávce Ladislava Pekárka na 6:6. Bohemians tedy muselo hodně zabrat, protože na tom byli stejně jako na začátku utkání a pro domácí to vypadalo velmi slibně. Že by snad i vyhráli toto utkání? 

Bohužel přišla chyba ze strany Václava Vavrušky, který byl vyloučen na 2 minuty za hrubost a hosté tak měli šanci ujmout se opět vedení. Necelých 20 vteřin po vyloučení Václava Vavrušky trefuje branku Karel Petrák a využívá tak další přesilovku v tomto utkání, tentokrát mu nahrával kapitán Filip Forman. Další chybu udělal Ondřej Kopič, kdy přišel o balónek a klokani dokázali využít šanci a Jakub Buršík bez problému posílá balónek za záda Daniela Jukli. 

V tento moment přichází Lípa o šanci na výhru, Jakub Jirsa se nechává vyloučit na 2 minuty za sekání a těsně před koncem jeho trestu se prosazuje Jaroslav Petrák s Karlem Petrákem a využívají třetí přesilovku v tomto utkání. Šanci na výhru zpečetili v čase 52:33 Martin Kisugite s Vojtěchem Zezulkou. Domácí už nedokázali odpovědět na rychlý obrat utkání a konečný stav utkání po 60 minutách hry je 6:10.

„Ze začátku jsme do toho dobře nastoupili, udělali jsme si velký náskok, ale potom jsme do toho zpátky pustili soupeře, dělali jsme vlastně ty chyby, které děláme teď pořád a nechali jsme je vyrovnat a potom jsme museli zabrat ke konci a nějak to utáhnout do toho dobrého konce,“ zhodnotil Karel Petrák.

Nejlepším hráčem za tým FBC Česká Lípa byl vyhlášen Ladislav Pekárek, který se v tomto zápase prosadil jedním gólem a jednou asistencí. Také bychom rádi vyjádřili uznání gólmanovi domácích, Danielu Juklovi, za jeho velmi solidní výkon v zápase, úspěšnost zákroků činí 70%. Nejlepším hráčem z hostů byl vyhlášen Karel Petrák, který si připisuje 1 branku a 3 asistence. Také gólman hostů, Šimon Melega předvedl skvělý výkon, úspěšnost zákroků u něj činí 75%.

Klokani se už těší na dalšího soupeře, kterým bude FBC Liberec.

Záznam z celého zápasu:


Hodnocení zápasu trenérem:



Dále čtěte

Hnízdo pro klokany