Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kisi a Fíďa vezou stříbro, Gajdy a Samo vybojovali sedmé místo

Martin Kisugite a Filip Forman se radují ze zisku stříbrných medailí a úspěšného vystoupení národního týmu na šampionátu ve Švýcarsku.

Naši odchovanci vybojovali s českým týmem druhou stříbrnou medaili v historii a patřili k oporám české reprezentace.

Útočník Filip Forman nasbíral celkem 6 kanadských bodů (3 branky a 3 asistence) a zejména při semifinálové výhře nad Švýcarskem 11:3 patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Jeho sbírka dvou juniorských titulů a loňské bronzové medaile z Helsinek se tak rozrostla o další cenný kov.

Obránce Martin Kisugite se kromě svých obranných povinností dokázal prosadit i v útoku a na šampionátu vstřelil 2 branky a připsal si 1 asistenci. Pro Kisiho šlo o třetí šampionát a po čtvrtém a třetím místě se může radovat ze zatím nejcennějšího kovu.

O český tým se staral také fyzioterapeut Vojtěch Typl a ještě jednou bychom rádi pogratulovali touto cestou nejen našim hráčům, ale všem členům reprezentačního týmu, k dosaženému výsledku. Český florbal zopakoval historický úspěch z roku 2004 a pevně věříme, že na další podobný "sukces" nebudeme čekat stejně dlouho.

Své reprezentační povinnosti si na šampionátu plnili i hráči Slovenska Matúš Gajdoš a Samuel Virga, kteří nakonec dosáhli na 7. místo, i když ambice našich sousedů jistě směřovaly spíš o dvě příčky výš.

Matúš Gajdoš nastřílel na šampionátu 3 branky a Samuel Virga si připsal jeden gólový zásah.

Všem klukům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu i odvedenou práci na hřišti.

Na naše borce se pak můžete přijít podívat už tento čtvrtek od 16:00, kdy hrajeme venku proti Chodovu, nebo v pondělí od 19:00 do haly na Slavii, kde nás čeká Tatran Střešovice.

Související utkání

Utkání - Muži A
17.11.2022, SH Jižní Město
Chodov
8:11
3:5, 3:2, 2:4
Bohemians
Utkání - Muži A
21.11.2022, SH SK Slavia Praha
Bohemians
5:11
2:3, 0:3, 3:5
Tatran

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians