Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
ODCHOD: Obránce Marek Ďopan míří na hostování do Pardubic

Po čtyřech sezónách v Bohemians se Marek Ďopan vrací do Pardubic. Po dohodě s realizačním týmem se v sezóně 2022/2023 opět objeví tam, kde s velkým florbalem začínal. 

A jak se rodil Markův návrat do Pardubic? 

Těžké popsat takhle v krátkosti, ale zkusím vypíchnout ty základní body. Za prvé bylo důležité, abychom si vyříkali s Pardubickýma některé věci, které se odehrály při mém odchodu, protože když jsem odcházel, ty vztahy nebyly úplně nejlepší. Za druhé Bohemka celkem výrazně posiluje a cítil jsem, že bych už nedostal tolik prostoru na hřišti. Za třetí je to určitě pokračování kluků (Kuba Burian, Ivo Teichman a Martin Zozulák), se kterými jsem vyrůstal florbalově i osobnostně,” říká Marek Ďopan. 

Ten v našem klubu odehrál celkem 71 utkání v nejvyšší soutěži, vstřelil 12 branek a připsal si 17 asistencí. A na jaké momenty z působení v Bohemce bude vzpomínat? 

“Stoprocentně je to výjezd do Švédska, který byl tak trochu punk, což já velice oceňuju a zbožňuju. Tento výjezd byl plný zážitků, ať už těch florbalových (zápas se Storvretou), ale i těch mimoflorbalových, kdy už v Praze v 5 ráno píchneš kolo od dodávky. Cesta zpátky v autě "zkušených" a její úskalí mi v paměti zůstanou pravděpodobně do konce života. Bohemce v následující sezóně přeji Superfinale, myslím, že tým vhodně doplnili a mají velice slušnou šanci.” 

Odchod Marka Ďopana okomentoval také hlavní trenér Michal Jedlička: 

“Ďopa si velice vážíme a když po sezóně přišel, chtěli jsme mu vyhovět. Je pravda, že by letos nemusel dostávat tolik prostoru, ale také platí, že u nás bude mít vždycky dveře otevřené.”   

Ďope, díky za odvedenou práci a držíme palce ve staronovém působišti! 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians