Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
PŘESTUP: Do Bohemians se vrací Ondřej Kawulok

Juniorský mistr světa se po ročním působení v mateřském klubu vrací do kádru superligových klokanů. 

“Na návrat jsem se těšil. Poté co jsem odehrál jednu sezónu byla Bohemka volba č. 1. Jsem rád, že to vyšlo a budu dělat maximum proto, abych byl prospěšný pro tým,” těší novou posilu našich superligových mužů. 

V předloňské sezóně 2020/2021 se Ondra poprvé objevil v našem dresu a sbíral cenné superligové zkušenosti. Kromě toho si zahrál play-off proti Chodovu, které klokani prohráli 2:4 a pak se vrátil zpět do Ústí. 

ONDŘEJ KAWULOK SE PŘEDSTAVUJE: 

 “V Ústí se nám bohužel nepodařilo naplnit cíl postoupit do Superligy. Celkově ta sezóna pro nás byla úspěšná, ale v klíčových zápasech nám trošku selhala naše produktivita, kterou jsme vynikali po celou sezónu,” říká ke svému návratu Ondra Kawulok.  

S postupem Ústí do Livesport Superligy to v loňské sezóně nevyšlo a nyní se Ondra pokusí spolu s klokany prolomit čtvrtfinálové prokletí a poprvé v historii klubu postoupit alespoň do semifinále. 

 “Největší rozdíl mezi nejvyššími soutěžemi vidím v rychlosti, nasazení a individuální kvalitě hráčů,” doplňuje talentovaný obránce. 

“Myslím si, že se tým obohatil o zkušenosti. Jsou zde nově příchozí hráči a zároveň si myslím, že je hlavní síla týmu v tom, že chce hrát rychlý, dynamický a moderní florbal,” komentuje Ondra sílu našeho týmu. 

Největšího úspěchu se Ondra dočkal loni v Brně, když spolu s juniorskou reprezentací vybojoval titul mistrů světa a na krk si pověsil zlatou medaili. 

“Samotné mistrovství světa bylo za mě jen třešničkou na dortu. Za mě bylo zásadní, že jsme se na každý týmový sraz snažili během pandemie koronaviru připravit na 100%, a to bylo nakonec asi rozhodující,” vzpomíná nová posila Bohemians. 

“Ondra je mladý pracovitý obránce. Předloni byl u nás na hostování a ukázal velký potenciál. Věřím, že nám pomůže zvednout konkurenci. Kromě obranných činností, dokáže naskočit i v útoku a navíc je to pravák,” komentuje novou posilu Michal Jedlička.  

“Do Prahy nejdu samozřejmě jen za florbalem. Chci studovat na VŠE mezinárodní obchod. Chci se hodně učit jazyky a dlouhodobě by mě zajímala práce v mezinárodních firmách v zahraničí,” uzavírá Ondra Kawulok. 

Ondro, vítej v Bohemce! 

Související fotogalerie

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany