Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ostrou bitvu ovládli Klokani

Na Unyp Aréne jsme mohli vidět florbalovou bitvu se vším všudy. Hráči si navzájem nenechali nic líbit. Zápas doprovázeli malé osobní souboje, které se zezačátku drželi bez velkých zásahu rozhodčích. Skóre otevřel v první třetině Sparťanský Lukáš Ujhelyi, který dokázal potrestat vyloučení Filipa Formana a dostal balonek za záda Radovana Michajloviče.

A právě jmenovaný Filip Forman měl velkou příležitost stav srovnat, ale nedokázal přelstít Sparťanského gólmana, a tak se odcházelo do šaten za vedení Sparty.

Druhé dějství se roztočilo ve vysokých obrátkách. Jako první se do šance dostal domácí klokan Daniel Cabejšek tomu, ale chyběli milimetry, aby dokázal zakončit. Naopak tomu bylo pro jeho spoluhráče Jakuba Buršíka, a ten vymetl první šibenici Sparťanského gólmana Beneše. Daniel Cabejšek si nenechal zkazit chuť po gólu a chvíli na to odpověděl prvním zásahem po návratu ke klokanům. Sparta se nakonec nedala, a dokonce utkání zvládla nejdříve srovnat po zásahu Čermáka a rychle na to přispěl Kolstrunk a otočil stav utkání na stranu Sparťanů. Klokan Jiří Kratina na tohle odpověděl svým zásahem a rázem tu bylo vyrovnané skóre.

Třetí třetina se rozjela ve velmi ostrém stylu, kdy si hráči nenechali ani centimetr zadarmo. Na gól jsme čekali až do poloviny třetiny, kdy se vyrovnané skóre nelíbilo Janu Maličovi a poslal Klokany opět do vedení. Malič tím rozpoutal gólové hody a v rychlém sledu událostí se trefil Jakub Buršík, Filip Forman a svou premiérovou trefu zaznamenal i Vojtěch Bílek.

Spartě se podařilo snížit o dva góly ale zásadní tečku tomu dal Matúš Gajdoš a upravil stav na 8:5 pro Klokany a ty si nesou cenný skalp.

Hráčem dnešního utkání se stal Jan Malič. 

HIGHLIGHTS:



Autor: Julie Chaloupková 

Související utkání

Utkání - Muži A
8.10.2021, UNYP ARENA
Bohemians
8:5
0:2, 6:4, 10:4
Sparta

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians