Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
JUNIOŘI JSOU MISTŘI SVĚTA

Dnes se odehrál finálový zápas na Mistrovství světa juniorů v Brně. V boji o zlaté medaile proti sobě nastoupil domácí výběr České reprezentace a junioři z Finska.  

Česká reprezentace se do finále probojovala z druhého místa v základní části a následně semifinálovou výhrou na nájezdy proti Švédsku. 

Do dnešního finálového utkání lépe vstoupilo Finsko. Jejích vedení o dva góly přetrvávalo až do 22. minuty. Pak hru ovládli čeští junioři, kdy se po gólech Havlase z přesilové hry, Pěničky a Piskáčka   dostali do vedění. Hru gólem zdramatizovali Finové. Vítězný gól ale 99 sekund před koncem vstřelili Češi (Čermák po asistenci Majera) a po výhře 4:3 nad Finskem jsou tak opět mistři světa. Kluci, gratulujeme!  

Skvělé individuální ocenění si z turnaje odváží Filip Forman, který byl díky svým výkonům vyhlášen do all-stars výběru turnaje. 

Poslední utkání dnes čekalo i Slováky. V slovenském dresu nastoupili i čtyři naši klokani, které dnes čekal souboj o 7. místo proti Polsku. Do zápasu vstoupili lépe Poláci, Slováci se ale dokázali prosadit čtyřmi rychlými góly a změnili tak vývoj utkání. Dva góly si připsal Peter Steller, který se zároveň stal hráčem utkání. Gólem k výhře pomohl i Batkovič. Zápas skončil stavem 6:4 v prospěch Slováků, kteří tak nakonec obsadili 7. příčku. Gratulujeme! 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians