Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Honza Grmolec: Neváhejte a dorazte na jeden z tréninků. Já i ostatní trenéři se na Vás těšíme

Co chystáte pro děti do nové sezóny? Mohou se těšit na něco nového? 

Velkou novinkou pro tuto sezónu jsou naše nová tréninková centra, která vyrostla v trojúhelníku Pankrác - Nusle - Podolí. Tato centra nám zaručují dostatečnou kapacitu tréninkových prostorů jak pro elitní týmy, tak pro mládežnické akademie nebo sportovní a florbalové kroužky při ZŠ. Nové prostory nám navíc dovolují přidávat další tréninky navíc, ať už jsou to společné týmové tréninky, nebo dobrovolné s různým zaměřením nad rámec tréninků vlastní kategorie. Zároveň se děti mohou těšit na nové týmové soupravy, či nové trenéry z řad elitních mužských a ženských týmů.

Oproti minulé sezóně věřím, že budou novinkou společné tréninky a zápasy po celou dobu sezóny a nebudeme se muset kvůli vládním opatřením omezovat tak, jako tomu bylo loni.

Na co se nejvíce těšíš ty sám?  

Já osobně se nejvíc těším na všechny hráče, hráčky, brankáře, brankářky, trenéry a trenérky, se kterými jsem se od soustředění, nebo dokonce od konce minulé sezóny neviděl. Neméně se také těším na nově příchozí děti, kteří budou chtít začít s florbalem, nebo si ho alespoň vyzkoušet a až po prvních trénincích se rozhodnout, jestli budou pokračovat. Na webu a sociálních sítích je o náborech spoustu informací, ale pro jistotu ještě zopakuji: Nabíráme všechny děti od 3 let na Všesportovní Přípravku, od 5 let na Sportovní hry a od 6 let na Florbal.

Více informací o náborech naleznete zde

Na co bys pozval nové zájemce o florbal?  

Pozval bych nové ale i staré zájemce na pořádnou porci zábavných tréninků v našich zbrusu nových halách s našimi špičkovými trenéry. Nováčci se postupně od základů naučí hrát florbal, ale také budou pracovat na své kondici nebo si budou moci vyzkoušet i jiné sporty a hry. Zároveň se ze všech našich členů budeme pokoušet vychovat zdravé sportovce a slušné lidi. Tak neváhejte a doražte na jeden z tréninků. Já i ostatní trenéři se na Vás těšíme.

Co je pro tebe největší výzvou v sezóně 2021/2022?

Největší výzva bude rozhodně dohnat ten poslední rok a půl, kdy se téměř netrénovalo a když ano, tak v hodně omezených podmínkách. Druhou velkou výzvou bude vypořádání se s dalšími nástrahami, které si na nás Covid ve spolupráci s vládou chystají. No a pak bude hodně zajímavé pozorovat a porovnávat, jak si s nepříjemnou loňskou sezónou poradili v ostatních klubech.

Na jakém místě po základní části podle tebe skončí superligový tým mužů a extraligový tým žen?  

Myslím si, že muži navážou na dobré výsledky z loňska. Vzhledem k odchodu některých opor a příchodu nových mladých hráčů to určitě nebudou mít jednoduché, ale věřím, že si s tím poradí a skončí opět v top 4. Ženám se naopak minulá sezóna příliš nepovedla. Myslím si, že letos postoupí do playoff ve větší pohodě a nebude to takové drama do posledního kola, jako tomu bylo loni. Tipuju 5. nebo 6. místo.

Jak bys zhodnotil letní období a soustředění?  

Začnu soustředěním, které se, podle mě, vyvedlo na jedničku. Sice jsem se z něj vrátil unavený jako nikdy předtím, ale taky jsem si ho užil jako nikdy předtím. A to nemluvím o hlase, který jsem postrádal už asi od pondělka, tuším. :-D Od samého začátku bylo potřeba hráče motivovat, povzbuzovat a popohánět je, když se flákali a dělali si to volnější. A taky to splnilo účel. Na konci soustředění bylo na všech hráčích vidět, jaký udělali progres. Dokonce i na těch, od kterých jsem to čekal nejméně. Jestli si hráči užili soustředění taky tak, se budete muset zeptat jich. Novinkou letošního letního období byly (resp. ještě stále jsou) srpnové tréninky. Ty byly určeny pro všechny hráče, kteří nelítali nikde po dovolených nebo návštěvách rodin a známých, ale byli v Praze a chtěli se opět zlepšovat. Mohli si tak jít zatrénovat a navázat tam, kde na soustředění skončili. Srpnové tréninky na hráče budou čekat i následující léto, takže s tím mohou počítat a zapsat si to do diářů a kalendářů. 

Na jaké turnaje se mohou hráči/hráčky těšit?

Tento víkend již čeká některé hráče Salming Cup v Praze. V září se pak některé týmy vydají na Turnaj Gorila do Plzně. Na začátku října se pak rozběhnou oficiální ligové turnaje, kterých na každého hráče čeká minimálně deset. Po Vánocích se určitě zúčastní týmy, které zrovna nebudou hrát ligové turnaje, Prague Floorball Cupu, který se již tradičně koná začátkem ledna v Pražských halách. Po skončení sezóny, tzn. v květnu, se opět chystáme na turnaj do Švédska. V červnu bychom pak rádi vyrazili do Brna na Hummel Open Game, kam už se také vydáváme několik let po sobě. 

Vrchol sezóny nás čeká 12. až 16. července, kdy se v Praze koná největší florbalový turnaj na světě Prague Games. FbŠ Bohemians, jakožto největší český klub, by měl mít na turnaji nejvíce přihlášených týmů a získat nejvíce medailí. Trenéři tomu taky budou přizpůsobovat nominace. Přihlašovat chceme 2 - 4 týmy do každé kategorie, kde to bude možné. Na turnaj pravidelně přijíždí zástupy soupeřů ze zahraničí a o prestiž turnaj tak je postaráno. Proto si myslím, že každý hráč by se měl chtít zúčastnit za každou cenu.

A proto bych chtěl již nyní apelovat na hráče i na jejich rodiče, aby si toto datum už teď poznačili do diářů, kalendářů, plánovačů, rozpisů a upomínek, a s účastí na turnaji počítali. Aby se nám nestalo, stejně jako tomu bylo letos, že budeme horko těžko stavět tým, protože hráči budou na dovolené.

Více informací se, rodiči a rodičové, dozvíte na rodičovských schůzkách, na které Vás trenéři konkrétních kategorií brzy budou zvát skrze členskou sekci. Já osobně se na Vás budu těšit na schůzkách přípravek, elévů, mladších a starších žáků Praha 4 Bublina v pondělí 6.9. od 18:00 na Bublině.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians