Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
MEZINÁRODNÍ TURNAJ VE FALUNU JE ZA NÁMI: HOLKY VEZOU ZLATO

Klokani a Klokanky se nám vrátili ze švédského Falunu, kde proběhl od 30. května do 2. června třetí největší florbalový turnaj na světě JALAS FLOORBALL CUP 2019.

Zelenobílí se vydali na turnaj v hojném zastoupení a startovali celkem v osmi kategoriích – v šesti chlapeckých a dvou dívčích.

Klokanům se nejvíce dařilo v kategorii P02 a P04, kde po zápasech ve skupinách skončili na prvním místě a postoupili do čtvrtfinálových bojů. Bohužel v nich oba týmy nestačily na své soupeře. V P02 Klokani podlehli týmu Ingaro IF 2:4 a v P04 týmu Onyx Innebandy 2:5. Pro chlapce tak vystoupení na turnaji skončilo a mohli se přesunout na tribunu podpořit naše holky.

Klokanky jely na turnaj v podstatně menším zastoupení, ale za to se jim opravdu dařilo. Startovaly v kategoriích F03 a F04.  Děvčata v první kategorii F03 skončila ve skupině na třetím místě a postoupily do čtvrtfinále, kde zdolaly Team Thurgau. Jejich cesta skončila v semifinálovém boji, kde nestačily na Pixbo Wallenstam IBK a tak si ze Švédska vezou třetí místo.

A teď už k našim ZLATÝM KLOKANKÁM, které startovaly v kategorii P04. Už od začátku bylo jejich vystoupení velmi kvalitní, když ve skupině podlehly pouze jedinému týmu Pixbo Wallenstam IBK těsným výsledkem 2:3 a skončily na druhém místě. V neděli, poslední den turnaje, je tak čekal boj o medaile ve vyřazovacích bojích. Nejprve bylo třeba zvládnout semifinále proti švédskému týmu IK Sirius IBK, kde Klokankám stačily dvě vstřelené branky, které je posunuly do finále proti Florbal Chodov.

Finále byl tak souboj dvou pražských rivalů, a že to byla paráda. Takovou podporu a kotel, který předvedli zelenobílí, Falun ještě nezažil. Klokani hnali holky neskutečně dopředu. Bitva to byla pořádná a zápas muselo rozhodnout až prodloužení, kde se trefila Ema Skalíková. Holky se tak mohly začít radovat z prvního místa, a že oslava to byla pořádná!

"Ve Falunu to bylo skvělé,hrály jsme spoustu zápasů, takže nám to přineslo hodně zkušeností. Finále jsme hrály proti Chodovu . Byl to náš pátý zápas za den a únava byla znát. Proto nám nejvíce pomohli kluci, kteří nám fandili a vytvořili skvělou atmosféru. Zápas se rozhodl až v prodloužení, a proto jsme měly ještě větší radost z výhry." ohodnotila turnaj střelkyně rozhodujícího gólu Ema Skalíková.


Vystoupení na turnaji ohodnotila i obránkyně Lucie Hernandezová: "Na turnaji ve Falunu jsem letos byla po třetí a opět se mi zde velice líbilo. Je skvělé si zahrát i proti jiným týmům, než jsou ty, se kterými se potkáváme tady téměř pořád, ačkoli finále jsme hrály právě proti pražskému Chodovu. Bylo to velice napínavé utkání, které se rozhodlo v naši radost až v prodloužení. Během celého zápasu a vlastně i turnaje nás ku předu hnala obrovská podpora našich bohemáckých kluků, která byla skvělá a určitě se na výhře podílí také. Jsem ráda, že jsem ve Švédsku byla, bylo to super a navíc jsme vyhrály, takže co víc si přát. Děkuji celému týmu a všem, kteří tam byli."

Všem patří obrovské poděkování a našim Klokankám GRATULUJEME!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians