Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Eliška Reischlová: Musíme předvést naprosté maximum

Eliško, rok 2018 je za námi. Jaký byl pro tebe osobně po sportovní i životní stránce?

Po sportovní stránce jsem víceméně spokojená, každý rok mi přináší nové zkušenosti, které mě posouvají dále. V extralize jsme skončily na pátém místě a tuto příčku máme i letos. Minulou sezónu mě mrzelo, že naše play-off mělo krátký průběh, tak doufám, že letos se zkusíme probojovat do další fáze. Zároveň jsem v roce 2018 hrála turnaje a mistráky v tenise, kde jsem si dokonce zahrála 2. ligu a výsledkem celé sezóny je nejvíce bodů za celou moji dosavadní herní kariéru. Do toho studuji FTVS UK, takže už se objevily i nějaké zdravotní problémy jako je bolest zad a proto se snažím více regenerovat. Po osobní stránce se tento rok velmi vydařil, kdybych měla vybrat jednu událost, tak je to určitě zisk bakalářského titulu.

Jaké byly tvé Vánoce? Je něco, co ti udělalo pod stromečkem největší radost?

Moje Vánoce byly skvělé jako každý rok. Mám toto období velmi ráda hlavně pro tu atmosféru, která všude panuje. Taky mám radost z toho, že se všichni na Vánoce sejdeme a prožijeme něco společně, přes rok na to bohužel nezbývá tolik času. Udělaly mi radost všechny dárky, co jsem dostala. Vážím si všech, kteří na mě se svým dárkem mysleli a udělali mi tak radost.

Co Eliška Reischlová a předsevzetí do nového roku? Jsou nějaká?

Předsevzetí asi žádné nemám. Pro mě jsou důležité moje osobní sny a cíle, které mají dlouhodobější charakter, takže se na nich bezpochyby bude podílet i rok 2019. 

Prosinec se ti herně vydařil. Jaké si dáváš sportovní cíle do roku 2019?

V prosinci mi určitě pomohla reprezentační pauza, ve které jsem si mohla i trochu odpočinout. Potom jsem v každém zápase bodovala a na to bych ráda navázala i v tomto roce.

ROZHOVOR S ELIŠKOU PO VÍTĚZNÉM UTKÁNÍ PROTI PANTHERS:

O víkendu nás čekají Vítkovice. Co od soupeřek očekáváš?

Vítkovice čeká v týdnu Pohár mistrů a pak cestování zpátky domů, i tak přes nějaké ztráty sil budou favoritkami zápasu a nečeká nás nic jednoduchého.

Pravdou je, že jste mistryně z Vítkovic dlouho neporazily. S čím půjdete do utkání, aby to tentokrát dopadlo jinak?

Víme, že musíme předvést naprosté maximum a i víc než to, abychom mohly myslet na dobrý výsledek. Základem bude dobrá a trpělivá obrana a proměňování vytvořených šancí.

Tvůj tip na výsledek a tip na utkání mužů proti Znojmu?

Náš zápas tipuji 3:7 vzhledem k výsledku z minulého zápasu a formě Vítkovic, klukům proti Znojmu věřím a tipuji 7:5.

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians