Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Eliška Svrčková: Chytat s klukama je velká škola. Chci hrát každý zápas

Eliško, jak se těšíš na působení v Bohemce?

Těším se moc, nečekala jsem, že takhle rychle zapadnu do kolektivu a zároveň hned náš úspěch na Prague Games. Dostala jsem šanci si splnit jeden ze svých cílů, což je chytat Extraligu. Bohemka pro mě znamená nové zkušenosti a příležitost zahrát si v rámci Extraligy nejlepší florbal v Čechách.

Pozice brankářky bývá nejtěžší pozicí na prosazení. Co udělat pro to, aby ses dostala co nejdříve mezi tři tyče?

Těžko radit. Chtěla jsem být brankářka už od malička a když mi dali šanci ve Falconu chytat za kluky, hned jsem do toho šla naplno. Myslím si, že chytat s klukama je velká škola. Nikdo Tě nešetří. A když něco chytíš, máš šanci, že si Tě ostatní všimnou. Trávím hodně času na tréninku a chci hrát každý zápas, to je moje cesta k úspěchu. Ale hlavně musím ideálně všechno chytit.

Jsi součástí juniorské florbalové reprezentace. Jaké zkušenosti si z kempů a turnajů k nám přinášíš?

Především svojí šanci být součástí juniorské reprezentace beru s velkou pokorou. Kvalita tréninků a zápasů je opravdu vysoká, zároveň na své pozici cítím velkou konkurenci, a to mě ještě víc motivuje. Zkušenosti z EFT ve Švédsku, kdy jsem si poprvé zahrála proti zahraničním reprezentacím, jsou pro mě velmi důležité a celkově to byl fakt neskutečný zážitek. Jsem strašně ráda, že jsem mohla zrovna já reprezentovat ČR. Doufám, že moje mezinárodní zkušenosti budou přibývat a pomůžou mi být platnou hráčkou Bohemky.

V nové sezoně jsou určitě ambice vysoké. Kam až máte letos namířeno?

Jako tým bychom se určitě chtěli umístit lépe než minulou sezónu, v týmu došlo k hodně změnám, přišlo dost nováčků, včetně mě, a až se pořádně sehrajeme, myslím že bychom mohli předvádět velmi dobré výsledky.

Novou sezonu zahájíte proti nováčkovi z Třince. Jak se na zápas připravit?

Trénujeme poctivě a intenzivně, to je snad správná cesta, jak se na zápas herně připravit nejlépe. Třinec je v extralize nováček, a tak možná bude příjemnější začít sezonu právě proti nováčkovi. Doufám, že splníme roli favorita. No a snad si zachytám.

Na co se na tréninku teď nejvíce zaměřujete jako tým?

Nejvíce se zaměřujeme na rozehrávku, rychlý přechod do útoku a obranu v obranném pásmu, ale jelikož jsem gólman, tak moje zaměření a úkoly jsou pořád stejné, nedostat gól.

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany