Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Zlatá neděle starších žákyň na turnaji Prague Floorball Cupu 2019

Boje ve skupině:

Pěkně od začátku. Do turnaje holky vstoupily vítězným utkáním nad SK Florbal Benešov. V první půlce se holky trochu hledaly střelecky, a tak se vstupní skóre zápasu vůbec nezměnilo. V druhé polovině se už začaly střelecky prosazovat a konečný stav 4:1 odpovídal převaze na hřišti.

Dalším soupeřem v bojích ve skupině byl tým FbŠ Olomouc SZ. Od začátku bylo vidět, že tento tým je herně zdatnější než ranní soupeř. Holky narazily na rychlé a důrazné hráčky. Většina soubojů se odehrávala ve středu hřiště a tam se také rodila většina našich chyb. Soupeřky dokázaly každou takovou chybu potrestat. První takové zaváhání dokázaly holky ještě napravit a vyrovnat, ale to bylo z naší strany vše.  Dále už se trefovaly jen soupeřky. Konečný stav prohra 1:6.

Do nového dne vstoupily holky s jediným cílem – vyhrát zbývající zápasy ve skupině a postoupit do čtvrtfinálových bojů alespoň z 2. místa ve své skupině. Jako první se jim postavil do cesty tým Bulldogs Brno. Už v tomto zápase bylo vidět, jak hodně chtějí holky vyhrát. Začaly hrát více týmově a hned to bylo vidět i na výsledku – výhra 8:0 a první čisté konto naší brankářky.

Posledním soupeřem ve skupině bylo Znojmo Laufen CZ. Naše holky začaly lépe a daly první gól. Pak byl proti nám nařízen samostatný nájezd. Celá lavička se semkla a fandila brankářce. A povedlo se – brankářka nájezd chytila. A to byl zlomový okamžik pro celý náš tým holek. Všechny hráčky doběhly poděkovat brankářce za skvělý zákrok. Holky se semkly, začaly se vzájemně podporovat, jedna druhou chválily, radily se i si, co je nejlepší pro hru a zaslouženě vyhrály 3:1 a nejdůležitější - začaly si věřit.

Semifinále:

Semifinálovým soupeřem byla SC Tempish Vítkovice. V první půlce se jednalo o vyrovnaný boj z obou stran, který nijak skórem nepohnul. Rozhodující byla druhá půlka. A tam se našim holkám podařilo dát gól jako prvním. Soupeřky obdržená branka totálně rozhodila v jejich soustředěném výkonu. Pak se jim ale naskytla příležitost v podobě našeho oslabení. Naše obrana a brankářka se statečně držely po celou dobu oslabení. Při návratu do hry se naší hráčce podařilo získat balonek a vsítit další gól. Soupeřky se už nesebraly a v závěru zápasu obdržely od našich holek ještě třetí, potvrzovací gól. Vyhrály 3:0 a brankářka znovu udržela čisté konto.

Finále:

Ve finále se holky znovu potkaly se svým jediným turnajovým přemožitelem s Fbš Olomouc SZ. Poučily se z první prohry a od začátku zápasu napadaly soupeřky už v jejich obranném pásmu a snažily se balonek získat příp. být u balonku jako první. Soupeřky touto taktikou i překvapily. Soupeřky ale byly šikovnější s balonkem na hokejce, tak se jim dařilo pronikat do naší obrany a střílet. Naše holky si ale nenechávaly průniky líbit a reagovaly důraznější, a u mantinelu i tvrdší, hrou. Po jednom takovém souboji byla naše hráčka vyloučena. A bylo tady oslabení. Holky běhaly mezi soupeřkami a snažily se balonek vypíchnout a získat cenné vteřinky. A pak to přišlo. Naše hráčka přesně vystihla moment přihrávky a byla tu příležitost, která se ve finále nezahazuje. Holky daly gól v oslabení! Soupeřky tomu dlouho nemohly uvěřit. Než se sebraly, začala druhá půle. Po celou druhou půlku holky svědomitě napadaly soupeřky v jejich obranném pásmu, kde sice získávaly balonky, ale výsledek v podobě gólu se nedostavil. Soupeřky zase čekaly, že góly do naší sítě, přijdou tak nějak samy, takže i přes lepší technickou vyzrálost při práci s hokejkou a míčkem, nedokázaly vsítit gól. Párkrát zahrozily, ale tady náš tým výrazně podržela brankářka. Nejvýraznější byla poslední minuta celého zápasu, kdy soupeřky hrály powerplay a podařilo se jim přečíslit obranu a zahrozit sérií střel. Ale obětavost naší pětky na hřišti a naší brankářky soupeřkám neumožnily dosáhnout gólu. Nakonec se holkám podařilo dostat balonek z obranného pásma a směřovat ho na bránu soupeřek. Míček ale trefil boční síťku. To byla poslední vteřina duelu. Výhra 1:0 s jediným gólem z oslabení znamená, že starší žákyně v turnaji Prague Floorball Cup 2019 získaly zlato!

Za zmínku určitě stojí, že nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena naše brankářka, která udržela čisté konto (potřetí v turnaji) a nejužitečnější hráčkou celého turnaje naše střelkyně jediného finálového gólu.

Za všechny rodiče a všechny fandy vám, holky, moc děkujeme! Byly jste skvělý jednotný tým, ne skupina, bojovaly jste srdcem a jsme na vás moc pyšní!

VÍTĚZKY PRAGUE FLOORBALL CUP:

PříjmeníJméno#
Bušková Julie 36
Carbolová Anna 96
Košťálová Ema 54
Koželuhová Eliška 23
Králová  Tereza 93
Krátká Dominika 11
Kočvarová Nela 19
Kubů Veronika 95
Kubánková Štěpánka 31
Mlezivová Bára 13
Smočková Anežka 48
Vodičková Lucie 43
Vohánková Lenka 18
Tomandlová Marie 35
Pártlová Aneta 38
Schmiedová Klára 73
Došlá Viktorie 7

REALIZAČNÍ TÝM:

PříjmeníJménoÚkol
Sixtová Klára Zdravotnice a podpora pro všechny 
Krbec Kryštof Trenér 
Smoček Jan Trenér 
Krátký Daniel Trenér 

autor článku: Petra Koželuhová, foto: Miroslav Koželuh

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians