Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Začíná florbalové mistrovství světa!

Ze současného elitního týmu mužů se na hřišti objeví obránce Luboš Šefčík. V dresu Slovenska ho čekají bitvy se skupině D, kde je slovenský tým velkým favoritem na postup a „Šefčovy“ výkony budeme pečlivě sledovat. Ostatně to, jak se na šampionát Luboš těší, si můžete přečíst ZDE.

Fandit budeme samozřejmě obránci Martinovi Kisugitemu, který v zelenobílém dresu odehrál velkou část své florbalové kariéry a nyní nastupuje ve švýcarské nejvyšší soutěži za Tigers Langnau. Držíme palce, aby to cinklo a český tým získal minimálně zlatou medaili!

A Bohemka nebude chybět ani v dresu pravých klokanů. Za národní tým Austrálie nastoupí bratři Daniel a Tomáš Gärtnerovi, kteří u nás působili v předloňské sezóně v týmu juniorů, se kterým vybojovali stříbrné medaile.

Členem skautského týmu je pak Michal Jedlička, který se podílí na analýzách jednotlivých soupeřů, se kterými se Češi utkají.

U týmu Kanady na pozici team guide působí odchovankyně Evelína Koptišová, které zámořská země přirostla k srdci při ročním pobytu v Montrealu, kde si mimo jiné sama kanadský florbal vyzkoušela. Když pak přišla nabídka na tuto pozici, Kanada byla jasnou volbou.

Na šampionátu se také podílí několik pořadatelů a dobrovolníků z řad FbŠ Bohemians, kteří pomáhají s jeho bezproblémovým chodem. I za nás jim patří obrovský dík!

Některé národní týmy se také podívají do sportovní haly Děkanka, kde mají naplánované tréninky. V naší domácí hale tak můžeme vidět celky Švýcarska, Austrálie, Norska, Německa, Dánska a Japonska.

O diváky u televizních obrazovek na kanálu ČT Sport se bude starat naše hráčka Eliška Vrátná, která bude spolukomentovat vybrané přenosy.

Velká část našich mládežnických hráčů se pak společně vydá v pondělí 3.12. na „pozorovací“ trénink, který se uskuteční v rámci utkání Finsko vs. Dánsko.

Na šampionátu tedy rozhodně chybět nebudeme a ani vy si ho nenechte ujít.

Po 10 letech máme mistrovství světa doma a podle všech dostupných indicií půjde o parádní akci.

Těšíme se. Češi do toho!

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany