Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
TOMÁŠ GRIGAR: MAKÁME DÁL!

Jako poslední se o uplynulé sezóně rozpovídal Tomáš Grigar, který je šéfrenérem FbŠ Bohemians a má největší přehled o tom, co se v jaké kategorii děje.

Dlouhá sezóna je za námi, jak bys ji zhodnotil?

Vzhledem k tomu, že trénuji více kategorií, je tato otázka velmi složitá. Jsem rád, že se nám v klučičí složce s vyjímkou juniorů podařilo splnit předsezónní céíle, kdy kluci poctivě trénovali a odehráli spoustu zápasů s dobrým herním projevem, ikdyž né vždy to vyšlo s dobrým výsledkem. Dorostenci zakončili sezónu zaslouženým postupem, naopak junioři B ze soutěže spadli a již nyní se připravují na boje na postup výše. V ženské složce dorostenky zakončily sezónu fantastickým třetím místem na závěrečném turnaji, kde dokázaly prodat zkušenosti z juniorské soutěže, kde většina z nich pravidelně hrála a získavala cenné zkušenosti, které se budou hodit do další sezóny.

Kde podle tebe nastalo největší zlepšení týmů?

V tréninkách jsme se hodně zaměřili na hru v útoku, která ve většině zápasů fungovala. U všech týmů, musíme pracovat na tempu a agresivitě tréninkové hry, která není vždy taková, jakou bych si představoval. Tento problém se pak přenáší do úvodních třetin zápasu. Některé hráče bych pochválil za účast na ranních tréninkách, ti co chodili pravidelně se viditělně zlepšili. Na zlepšení účasti na doplňkových tréninzích musím v přístí sezóně více pracovat.

Sezóna není vždy pozitivní. S jakým největším problémem jsi se tu letošní setkal? Jak se ti podařilo problém vyřešit?

V juniorkách jsme se potýkali s očekávaným problémem s počtem hráček, který jsme řešili tím, že šanci dostávaly mladší holky. V juniorech jsme měli přihlášené dvě kjategorie, takže docházelo k velké rotaci hráčů,a tím pádem nestálým lajnám. Do příští sezóny jsme jeden tým juniorů ubrali, takže kluci budou muset o své místo v sestavě více bojovat. Někteří hráči a hráčky si musí uvědomit, že v nejstarších mládežniských kategoriích dvakrát týdně trénovat nestačí.

Co považuješ za největší úspěch?

Výsledkové cíle byly zmíněny výše, jako největší úspech považuji individuální rozvoj hráčů a hráček napříč kategoriemi. Spousta hráčů momentálně bojuje o místo v dorostencích a tímto jim přeji hodně štěstí. V holčičí složce se povedlo vytvořit velmi dobrý tým, který cílí na nejvyšší příčky.

Už máš vytyčené cíle na příští sezónu? S čím do ní půjdeš?

Vzhledem k tomu, že jsou týmy již za polovinou letní přípravy, nemít vytyčený cíle by byla velká chyba :-) V ženské složce, budeme stavět na kvatních ročníkách 2001 - 2005. V dorostenkách chceme minimálně obhájit letošní umístění a pokračovat v dobře započaté práci. K tomu nám poslouží kategorie juniorek, kde chceme prodat zkušenosti ze sezóny 2017/2018. U kluků procházíme velkou rekonstrukcí kádru, který je momentálně užší než bych si představoval. Na soustředění pracujeme na změně herního stylu, který bude více útočný. Ve stejném režimu připravujeme také naše mladší a starší žáky, aby byli co nejlépe připraveni na dospělý florbal. 

Na závěr máš možnost poděkování.

Určitě bych poděkoval všem svým týmům za pracovitost ( může být lepší :-) ) ale také rodičům . Vím, že né vždy bylo vše ideální, ale pracuji na odstranění chyb. Také velké díky patří všem členům realizačních týmů jednotlivých družstev, bez kterých bychom nemohli plnit naše stanovené koncepční cíle.

Děkuji Tomášovi za jeho čas a vám čtenářům za sledování našeho seriálu s trenéry!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians