Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
JIŘÍ FALTA: SEZÓNA BYLA NÁROČNÁ

Naše nejmenší klokanky vedla v uplynulé sezóně dvoji Jirka Falta a Eliška Baierlová. Jak Jirka hodnotí florbalový rok?

Dlouhá sezóna je za námi, jak bys ji zhodnotil?

Nejspíš jedním slovem – „náročná“. Ale musím taky dodat, že úspěšná. Jsme s Eliškou moc rádi, že počet elévek v Bohemce roste. Před pár lety, když jsme začínali, by nás nenapadlo, že budeme mít 33 elévek.

Kde podle tebe nastalo největší zlepšení týmu?

U těch větších určitě v pohybu a dravosti. Konečně holky na nic nečekají a snaží se soupeře nahánět a získat co nejdříve míček. Vtloukáme to do nich dlouho a v této sezóně to konečně klaplo. Naše menší elévky, které hrají za Přípravku, se snažily těm větším vyrovnat a myslím, že z nich rostou opravdu šikovné florbalistky. Některé z nich jsou opravdu šikovné a hodně nás překvapily na Nisa Open v Liberci, kde v konkurenci klučičích týmů obsadily krásné 5. místo a nechaly za sebou tři týmy kluků.

Sezóna není vždy pozitivní. S jakým největším problémem jsi se tu letošní setkal? Jak se ti podařilo problém vyřešit?

Jako každý rok byly největším problémem nemoci a školy v přírodě. Naštěstí už máme dostatek hráček, takže pohoda.

Co považuješ za největší úspěch?

Velké sportovní úspěchy na holky ještě čekají, ale těch menších bylo letos opravdu dost. Za největší úspěch(y) považuji, že se nikdo nezranil, holky tréninky a turnaje bavily, a že nás každý měsíc bylo víc a víc. No a nesmím zapomenout ani na rodiče, kteří na turnajích ctí naše „desatero“ a holky v nich mají neskutečnou oporu.

Nedílnou součástí sezóny jsou tréninky. Jak ty bys zhodnotil?

Jak jsem už zmínil, tak jsme v této sezóně měli větší počet elévek než tomu bylo v minulých letech. Navíc jsme s Eliškou měli na trénincích početnou skupinu holek ročníku 2010 – 2012. Přiznám se, že nám chvíli trvalo, aby tréninky měly potřebný spád a holky se nejen dobře bavily, ale také zlepšovaly. Úterní tréninky byly zaměřeny na florbalové dovednosti a holky nejvíc bavilo střílet góly. Dobré bylo i prodloužení tréninku, takže po florbalové části jsme se ještě mohli věnovat různým hrám a populárním „zvířátkům“. Páteční tréninky byly o pohybových dovednostech a obratnosti, ale došlo i na fotbal, házenou a basket. Velký dík za pomoc na trénincích patří Aničce Rozvaldové.

Už máš vytyčené cíle na příští sezónu? S čím do ní půjdete?

Tak samozřejmě, že mám. Přecházím po čtyřech letech u elévek k mladším žákyním. Cíl - vytvořit takovou základnu, aby starší žákyně nemusely přemýšlet, jestli jich bude další sezónu dost na pětkový florbal, samozřejmě hrát hezký florbal a zapojovat šikovné mlžky do zápasů s kluky.

Na závěr máš možnost poděkování.

Díky Elišce, že se mnou vydržela čtyři roky trénovat elévky, bez ní by to vážně nešlo. No a poděkování si zaslouží také rodiče, kteří téměř každý víkend jezdí po turnajích a fandí jak o život.


Na malý rozhovor si našla čas Adélka, členka týmu elévek.

Sezóna je za námi, jak bys ji celkově zhodnotila?

Tahle sezóna byla velice dobrá a přibylo nám hodně hráček v týmu.

Jak jsi spokojena s tréninky? Máš dostatek prostoru se zlepšovat?

Jistě, v Bohemce mám prostoru dostatek na zlepšování a tréninky jsou super.

Blíží se soustředění v Rokytnici. Jak se tam těšíš? Na co bys nalákal ty, co ještě nejsou přihlášení?

Na soustředění se těším každým rokem. Na co nalákat zájemce? Hlavně na to, že se ve florbale o hodně zlepší a užijou si spoustu zábavy.

Co plánuješ na prázdniny? Najdeš si čas i na florbal?

Na florbal je vždycky čas :-) U táty ho trénuji den co den. S mamkou hodně cestujeme, tak tam je to spíš na kondičku.

I ty máš možnost poděkování :-)

Děkuju Bohemce a hlavně trenérům, že mě toho zatím tolik naučila a přeju jim hodně nových klokanů!


I my děkujeme Jirkovi a Adélce za jejich čas a příště se můžete těšit na rozhovor s Davidem Fantou a Vaškem Němcem, kteří mají na starost starší žaky a elévy P10!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians