Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
FbŠ Bohemians na Prague Games 2018

Na začátek prázdnin patřila Praha florbalu! Již tradičně se konal prestižní letní turnaj Prague Games 2018. Naše týmy nemohly na takové akci chybět a proto se pojďme podívat, jak se jim dařilo.
Na úvod dáme přednost dívkám. Jejich výkon a celkové vystoupení na turnaji zhodnotil Tomáš Grigar.

Letošní Prague games z pohledu ženské složky hodnotím poněkud rozpačitě. Nepodařilo se nám poskládat tým do kategorie G18, protože se sešlo několik zranění a omluvenek. Pevně doufám, že v příštím roce se toto už nebude opakovat. V kategorii G16 jsme po úspěšné skupině, kde jsme 2x remizovali a jednou vyhráli obsadili zasloužené druhé místo. V prvním kole playoff nás čekali Švédky, které nás ve velmi pěkném zápase porazily těsně 3:2. Druhý den jsme tedy odehráli ještě dva zápasy. Nejprve porazili Liberec a poté nám stopku v turnaji vystavil opět tým že Švédska. Turnaj hodnotím pozitivně, protože holky odehrály dobré zápasy a opět se ukázalo, že tým má budoucnost. Nejmladší kategorie G14 s přehledem ovládla základní skupinu, kdy si poradila se všemi třemi soupeři. V prvním kole se postoupilo kontumačně, vzhledem k neúčasti jednoho družstva. V dalším kole holky potkaly silné Pixbo. I přes několik šancí, které holky neproměnily, Pixbo vyhrálo 3:0. Všem děkujeme za účast a těšíme se příští rok.

Igor Nedoma se postaral o hodnocení mužské části turnaje.

Letošní ročník Prague Games byl pro mnoho kluků z kategorie B14 první zkušeností s tímto turnajem. Měli jsme mladičký tým a myslím si, že celou dobu kluci bojovali na 100%! Turnaj jsme začali ve velmi pozitivním duchu, protože jsme dokázali porazit tým z Ukrajiny 5:2. Pozdější zjištění, že tento tým nastupoval s několika staršími hráči (takže zápasy byly kontumovány) ještě zvedlo nadšení z výhry. Druhý zápas se Švédy byl pro nás velký šok. Velmi vyspělý tým nás jednoznačně přehrál a mohl se radovat z výhry 0:6. Pro nás měl tento zápas velký přínos, protože nám ukázal na čem máme pracovat a motivoval nás se nevzdávat. Druhý den bohužel také nepřinesl ovoce a inkasovali jsme dvě prohry. První čtvrteční zápas jsme prohráli 2:4. Zápas rozhodla obzvlášť pasivita v našem i soupeřově předbrankovém prostoru. Druhý zápas jsme byli pod velkým tlakem. Zhruba po 20 minutách byl stav nerozhodný 1:1. Bohužel pak přišel zlom v proměňování šancí a zápas skončil 1:4 v soupeřův prospěch. Poslední zápas se bohužel nesl ve velmi podobném duchu, kdy nás Tatran Střešovice přehrál svou velmi konstruktivní hrou a zaslouženě zvítězil 0:8.

Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Nasbírali jsme zkušenosti, zahráli si proti velkoklubům z cizích zemí a utužili kolektiv. Na závěr bych rád poděkoval rodičům za podporu, protože při jakékoliv volné chvilce se přijeli podívat na své ratolesti, které to ocení :)

Poslední kategorií, která nám zbývá je B18. Tým složený jak z aktuálních mistrů juniorské ligy tak i o nadějné dorostence byl nalosován do skupiny H spolu s Zug United B18 ( Švýcarsko ), Technology Florbal MB, a Nacka Wallestam IBK Blue ( Švédsko ). Ve skupině nenašli klokani přemožitele a postupovali tak z první místa s plným počtem 9 bodů.
Šestnáctifinále určilo zelenobílým soupeře FbK Horní Suchá. Klokani měli zápas bezpečně ve svých rukou a mohli tak slavit výhru 7:1 a postup do další fáze turnaje. V tom je čekal Bučis team. Vyrovnaný souboj rozhodla druhá polovina, kde si šli naši hráči více za vítězstvím a se závěrečnou sirénou svítilo na tabuli skóre 4:2 pro klokany.
Osmifinále nám přiřadilo supeře z opačného koutu republiky a to FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Opět se odehrával velmi vyrovnaný florbal plný šancí na obou stranách. Dvě minuty před koncem skóroval po přihrávce Netrefy Daniel Cabejšek a soupeř z Ostravy už nedokázal reagovat. Vítězství 5:4 posunulo klokany do semifinále turnaje kde byl naším soupeřem výběr Slovenska U19. Velmi pěkné utkání došlo za vyrovnaného stavu 4:4 až do samostatných nájezdů, kde byli naši sousedé lepší a mohli tak slavit postup do finále.

Všem hráčům, hráčkám a samozřejmě i trenérům patří obrovské poděkování za předvedené výkony a prezentaci FbŠ Bohemians na tomto prestižním turnaji. Už teď se těšíme na další ročník!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians