Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
EXTRALIGOVÉ KLOKANKY POVEDE NOVĚ MICHAL VOJÁČEK

Do nové sezóny s novým vedením. Michal Vojáček přebírá pomyslné kormidlo elitního týmu našich klokanek. 

Střídá tak Dominiku Steinbachovou, která kvůli pracovním povinnostem v novém zaměstnání již nemůže dále pokračovat u našich extraligových žen. Domče za předchozí sezónu patří velké DÍKY! Klokanky pod jejím vedením výrazně promluvily do bojů o elitní čtyřku, prezentovaly se pohledným útočným florbalem a jako jediné dokázaly v play-off porazit ostravské FBC, které se pak v Superfinále radovalo z premiérového zisku zlata. 

“Na loňskou sezónu budeme chtít určitě navázat a hru ještě vylepšit,” nastiňuje Michal Vojáček své plány s týmem. 

Nový hlavní trenér není u extraligového týmu žádným nováčkem. Už v sezóně 2009/2010 spolupracoval s Jakubem Doubravou jako expert u týmu žen. Následně byl součástí realizačního týmu spolu s Jessem Backmanem a jako asistent spolupracoval v předchozích sezónách i s trenérem Pavlem Krbcem.  

“Jako dlouholetý trenér Bohemky, který má přehled napříč celou ženskou složkou dobře vím, do čeho jdu a domluva ohledně mého působení byla velmi rychlá,” dále prozrazuje jeden z nejdéle sloužících trenérů v našem klubu. 

S týmy Bohemians se také dočkal nejednoho úspěchu. Vedle několika mistrovských titulů s juniorkami se může pochlubit například stříbrem z Poháru žen, nebo nespočtem úspěchů s mládežnickými týmy.  

Proměnou pak projde i složení realizačního týmu. U extraligových klokanek již nebude pokračovat Tereza Blažková, která se přesouvá k našim mládežnickým týmům a o asistentovi Michala Vojáčka se nyní jedná. 

Z pozice šéftrenéra pak bude u týmu pokračovat Michal Jedlička. 

“Máme dost napilno, letní příprava je v plném proudu. O kondiční tréninky se již stará nová kondiční trenérka Jana Koišová a aktuálně vedeme jednání o doplnění realizačního týmu na pozici asistenta, kde bychom rádi získali zkušeného člověka z prostředí florbalu, se kterým se budeme dobře vzájemně doplňovat,” říká Michal Vojáček. 

Nová kondiční trenérka působí v komplexním pohybovém centru TheraGym a u klokanek na ni čeká dlouhodobé angažmá. “Zatím musím všechny holky pochválit. Tým pracuje podle představ a budu ráda, pokud jim tento přístup vydrží, jelikož ta nejtěžší část letní přípravy nás ještě čeká,” říká spokojeně Jana Koišová. 

Během léta se klokanky budou zaměřovat na komplexní kondiční přípravu, herní tréninky a nový realizační tým počítá s účastí na turnaji Czech Open, kterému bude předcházet tradiční soustředění. 

“Určitě nás dále čeká i několik přípravných utkání na přelomu srpna a září. Do sezóny chceme jít maximálně připravení, abychom do play-off postoupili z co nejlepší pozice a byli maximálně připraveni na čtvrtfinálové boje,” uzavírá Michal Vojáček.   

Hodně štěstí a BOHEMKA DO TOHO 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians