Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokanky postoupily do semifinále

O našem postupu do semifinále rozhodlo čtvrtfinálové vítězství 7:3 nad Mladých nadějí.

Zápas v Týně nad Vltavou jsme odstartovaly vstřelenou brankou z hole Hanky Polákové, ale minimálně v úvodním dějství to byla bitva. Soupeřky v polovině třetiny srovnaly a do šaten se šlo za stavu 1:1. 

Na začátku druhé části pak soupeřky dokonce otočily skóre, ale klokanky si vedení vzaly rychle zpět. Adéla Bočanová srovnala z nájezdu na 2:2 a kapitánka Háňa za chvilku zavelela směr vítězství. Do konce druhé části se navíc ještě prosadila Andrea Plavcová a klokanky vedly 4:2.

V poslední části už naše hráčky kontrolovaly hru a postupně přidávaly další góly. Za zmínku stojí výkon juniorky Kristýny Dvořákové, která si připsala jednu branku a jednu asistenci. Celkově naše hráčky nakonec zvítězily 7:3 a postoupily do semifinále poháru.

MLADÝCH NADĚJÍ - FbŠ Bohemians 3:7
branky: 
12. Kristýna Minářová, 19. Kristýna Minářová, 37. Klára Dokulilová - 6. Hana Poláková, 19. Adéla Bočanová, 23. Hana Poláková, 27. Andrea Plavcová, 33. Hana Poláková, 35. Kristýna Dvořáková, 42. Jessica Zlámalová; rozhodčí: Petr Holeček - Jiří Kohnheiser; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 131; zásahy brankářů: Simona Werbynská 9 - Radka Höflerová 10; po třetinách: 1:1, 1:3, 1:3;

Komentář trenéra hostí Tomáše Grigara: Velmi bojovné utkání, kde soupeř byl dobře fyzicky připravený. První třetina z naší strany pomalá. Poté jsme dali potřebné branky a zápas zvládli. Jsme rádi, že jsme zapojili několik juniorek. Díky soupeři za kvalitní zápas a za super organizaci, kterou můžou závidět i extraligové kluby.

Komentář trenéra domácích: Dnešní zápas byl pro holky za odměnu, poměřit síly s extraligou se nepovede každý den. Můžeme litovat čtyř branek z vlastního brankoviště a několika neproměněných šancí, kdy jen stačilo trefit soupeřovu bránu. Nicméně jsme fyzicky neodpadli a rychlého soupeře jsme pouštěli do minima střel ze střední vzdálenosti. Děkujeme soupeřům za pěkný zápas a divákům za fantastickou kulisu. 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians