Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
JUNIORSKÁ REPREZENTACE POPRVÉ VYBOJOVALA TITUL MISTRŮ SVĚTA. I S VELKÝM PŘISPĚNÍM KLOKANŮ

Poprvé v historii se juniorský šampionát konal za velkou louží. Konkrétně pak v kanadském Halifaxu. Ten během 5 dnů viděl 5 českých bitev, ve kterých lvíčata neokusila chuť porážky. A to neměla vůbec lehký los.

V úvodním utkání čekal na český celek tým Švédska, který byl sice velkým papírovým favoritem, ale na hřišti tomu bylo jinak. Překvapivé vítězství 5:1 nakoplo mladíky k neskutečné jízdě. Následovala další výhra 12:2 nad Dánskem, ubojované utkání s houževnatým Slovenskem 7:3 a šlo se do semifinále z prvního místa. 

Češi potřebovali porazit Švýcary a tak se i stalo. Junioři svého dlouholetého rivala přejeli jasně výsledkem 9:4 a první část senzace byla na světě, tedy jistota stříbrné medaile. Jenže lvíčatům to nestačilo. Ve finále se opět utkali se švédskými korunkami a byla to neskutečná bitva. Bezbrankový stav po první třetině vystřídala česká jízda, která se zastavila až na konečných 8:2 a první titul mistrů světa ve florbale pro Českou republiku se stal skutečností.

Obrovskou zásluhu mají na dosaženém úspěchu i naši zelenobílí borci: Jakub Buršík, Filip Forman a Patrik Šebek. Všem třem patří obrovská gratulace a poděkování. Útočník Filip Forman se navíc probojoval do all star týmu turnaje.

Jen tak dál! 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians