Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
KLOKANŮM VSTUP DO SEZÓNY NEVYŠEL

Hlediště natěšených diváků na centrálním kurtu na Štvanici vidělo branku hned ve třetí minutě utkání. Buršík skvěle našel volného Juhu a ten tak mohl slavit svoji první branku po návratu do zelenobílých barev. Hosté však dokázali brzy srovnat krok. Dobře umístěná střela z výběhu Filipa Langera skončila až za zády Kotoučka. Hosté pokračovali v tlaku a ten slavil úspěch. Beneš zapracoval za brankou soupeře a z otočky přihrál na nabíhajícího Kolíska. Ten vystřelil na zadní tyč kam se domácí brankář natahoval marně. O tři minuty později však bylo opět vyrovnáno. Skvělá souhra přihrávek v podání klokanů a Matyáš Krebner s klidem zakončil do odkryté klece. Poté došlo i na první vyloučení v zápase. Za sekání byl vyloučen domácí Vojta Zezulka a Tatran tak měl výhodu přesilové hry. V ní se však podařilo udeřit domácím hráčům. Patrik Kieler skvěle zachytil přihrávku soupeře a šel do samostatného úniku, kde se nemýlil. Tatran však v závěru opět dokázal srovnat stav zápasu. O to se postaral Filip Langer a skóre po první třetině tak činilo 3:3.

Druhá třetina příliš pohledného florbalu nenabídla. Tvrdá hra na obou stranách přinesla několik vyloučení, kde však ani jeden tým nedokázal početní výhodu využít. O tom, kdo se tedy bude radovat z výhry musela rozhodnout poslední třetina.

Do té vstoupili lépe hráči Tatranu. Již ve třetí minutě obkroužil Marek Beneš domácí branku a zasunul balonek za brankovou čáru. Marek Beneš pokračoval ve vysokém tempu a v polovině závěrečné třetiny přidal další branku a zvyšoval na 3:5. Svůj hattrick Beneš dokončil v nařízeném nájezdu a Tatran se dostal do vedení 3:6. Klokani zkoušeli hru bez brankáře, která bohužel nevyšla podle představ a do prázdné branky zakončoval Mikuláš Komárek. O závěrečnou branku na 4:7 se postaral Adam Růžek, na vítězství to však nestačilo a Tatran Střešovice tak mohl slavit výhru na Cevro Instutut Open Airu 2018.

Komentář trenéra Milana Fridricha (Tatran Střešovice) 
:Jsme rádi, že jsme zvládli důležitou třetí třetinu. Utkání se od druhé třetiny neslo v nervóznějším duchu. Do dalších utkání musíme zapracovat na větší kvalitě celé hry. Děkujeme soupeři za utkání. Tři body pro nás extrémně důležité.

Komentář trenéra Jakuba Štěpánka (Fbš Bohemians) 
:První utkání sezony z naší stany nervózní. Bohužel pokud nedáme přes 40 minut branku, vyhrává se těžko. Věřím, že se dále budeme zlepšovat. Díky divákům, pořadatelům a soupeři. Věřím, že jsme si OpenAir všichni užili.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

SOUHRN ZÁPASU:

FbŠ Bohemians - Tatran Teka Střešovice 4:7

branky: 3. Josef Juha, 14. Matyáš Krebner, 17. Patrik Kieler, 60. Adam Růžek - 7. Filip Langer, 11. Jakub Kolísko, 19. Filip Langer, 42. Marek Beneš, 53. Marek Beneš, 56. Marek Beneš, 59. Mikuláš Komárek; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení:3:4; využití: 0:0; zásahy brankářů: Michal Kotouček ? - Tomáš Fibiger ?; po třetinách: 3:3, 0:0, 1:4;

SESTŘIH ZÁPASU:

ZHODNOCENÍ ZÁPASU ADAMEM RŮŽKEM:

ROZHOVOR S TRENÉREM MICHALEM JEDLIČKOU:

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany