Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Kutná Hora 2023: DEN #10

Třetí den z bílého soustředění se nesl v duchu slunečného a letního kutnohorského počasí. V dnešním článku se oproti minulému zaměříme více na starší kategorie. 

Dorostenky a juniorky po dopoledním tréninkovém bloku čekal netypický trénink na pískovém hřišti místní plovárny, která přímo sousedí s tréninkovým komplexem Klimeška, který je domovem bílého soustředění 2023. Po tréninku v písku si junky a dorky užily také vodní radovánky. Po večeři a lehkém odpočinku je čekal jako vždy večerní zápas ve vysokém tempu. 

Mladší a starší žákyně v dopoledním tréninku pokračovaly po video rozboru své včerejší střelby v tréninku správné techniky střely. Odpolední venkovní trénink byl zaměřen na rychlost v kopcovitém terénu a halová část se zaměřila na přenášení hry na slabou stranu. Po večeři a krátké prezentaci na téma pressing se hráčky odebraly na hřiště a v modelovém zápase trénovaly napadání a tím pádem také rozehrávku pod tlakem. Po protažení a závěrečné kompenzaci se odebraly na druhou večeři a na kutě. 

U nejmladší skupiny zatím celé soustředění probíhá bez problémů. Odpoledne navštívily místní bazén a po večerním tréninku se odebraly do zasedačky, kde si promítaly známou českou pohádku Tři bratři. 

Jejich šéftrenérstvo Tezy a Žigy, vládci naší a slunce naše jasná, se po obědě zhostili nelehkého úkolu - specializovaného tréninku pro naše elitní brankářky. S bravurou sobě vlastní dokázali nacpat nejlepší cvičení na reakce a výhozy do intenzivních šedesáti minut. Všechny gólmanky odcházely z haly s úsměvem pod helmou, protože překonávání přiměřených překážek je jim vlastní. 

Druhý den okomentoval také trenér Jiří Falta: "Třetí den byla součástí dopoledního tréninku venkovní rozcvička, švihadla, sprinty v různých hrách. Brankáři měli svůj trénink v hale. Po obědě odpočinek a hurá na koupák, ale nejdřív trocha dřiny v písku, teprve pak plavání v bazénu. Brankáři měli před odpočinkem v bazénu svůj trénink v hale. Večer zápas, jak jinak, opět o sudy a úklid haly."

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians