Muži A
Florbalová škola Bohemians

Muži A Superliga florbalu

ACEMA Sparta Praha - FbŠ Bohemians

sobota 7.3.2020 17:00 | 8XM1-A186|Tipsport Superliga, 1. kolo @ UNYP ARENA
3:4
2:1, 1:2, 0:1
ACEMA Sparta Praha
FbŠ Bohemians
První čtvrtfinále pro Bohemku!
Úvodní zápas série rozhodl ranou do šibenice Kuba Buršík.

Velmi povedený vstup do čtvrtfinále mohou slavit naši klokani. Ale ne moc. První  zápas současně potvrdil vyrovnanost obou celků a těžkou sérii.

Každopádně zápas také zelenobílým ukázal i to, že se nemusí ničeho bát.

To už ostatně naznačila první třetina. Klokani ji sice prohráli 2:1 z pohledu domácí Sparty, ale většinu času drželi na svých hokejkách míček, kombinovali a vytvářeli si nebezpečnější šance, než jejich rival. Ten vytěžil z minima maximum. Dva rychlé kontry znamenaly vedení 2:0 a k budíčku zelenobílých zavelel kapitán Kryštof Krbec.

Ve druhé části pak rychle využil přesilovou hru Filip Forman a pěknou střelou poslal do vedení ve 23. minutě Viktor Kopecký, který na sebe vzal odpovědnost v přečíslení 3 na 2. 

Následně sice Sparta po akci na jeden dotek srovnala, ale klokani byli dál v utkání lepší. Zelenobílí útočili s velkou lehkostí a zodpovědně bránili. Když už si Sparta vytvořila brankovou příležitost, byl na svém místě Michal Kotouček a držel akcie klokanů vysoko. 

Bohemians také zdobila velká disciplinovanost. Zejména toho mohli hráči Sparty litovat. Krásnou střelou v poslední části přímo do šibenice využil přesilovou hru Kuba Buršík a jelikož pak ze závěrečného tlaku Sparty gól nepadl, slaví klokani vítězství 4:3 a ujímají se vedení v sérii 1:0.

Druhé čtvrtfinále je na programu zítra od 17:00 opět v UNYP areně, tak přijďte naše borce podpořit. Bohemka do toho! 

ACEMA Sparta Praha - FbŠ Bohemians 3:4
branky: 
13. Marek Zouzal, 16. Josef Juha, 24. Jakub Kolstrunk - 17. Kryštof Krbec, 21. Filip Forman, 23. Viktor Kopecký, 48. Jakub Buršík; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 4:1; využití: 0:2; diváků: 732; zásahy brankářů: Martin Beneš 26 - Michal Kotouček 20; po třetinách: 2:1, 1:2, 0:1;

Komentář trenéra hostů Martina Formana: Tak jsme se dočkali dlouho očekávané Play Off je tady! Dneska na počátku lehce neslané nemastné, ale pak se začalo, tak jak bylo očekáváno. Trošičku jsme zaspali při pár brejkových situacích, ale jinak to bylo z naší strany slušné utkání. Jsem velmi rád že jsme dokázali jendobrankové vedení udržet až do samého konce a bereme tak první vítězství v sérii. Bude to ještě dlouhé, zítra jsme opět připraveni.

Komentář trenéra domácích Ondřeje Kašpárka: Je to pouze první zápas, na zítřek se připravíme lépe. Díky našim skvělým fanouškům za podporu.

Informace o utkání