Muži A
Florbalová škola Bohemians

Muži A Tipsport Superliga

FbŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha

neděle 10.3.2019 18:00 | 8XM1-A196|Tipsport Superliga, 4. kolo @ Aréna Sparta
4:6
1:3, 2:1, 1:2
FbŠ Bohemians
ACEMA Sparta Praha
MUŽI NEDOKÁZALI SROVNAT STAV SÉRIE. VE ČTVRTÉM ČTVRTFINÁLE PODLEHLI SPARTĚ.
Nedělní prohra zelenobílých rozhodla o vedení sparťanů v sérii 1:3.

O čtvrté utkání mezi Bohemkou a Spartou byl větší zájem než na předchozí hrací den. Domácí se pokoušeli o srovnání série a diváckou kulisu jim k tomu vytvořilo 487 diváků. Zápas začal ve velmi rychlém tempu a hráči rozehráli utkání v duchu obrovské bojovnosti a rivality. Bojovalo se o každý míč. V zápase to byla ale právě Bohemka, která musela stále dotahovat vedení svých soupeřů.

Začátek utkání byl pro diváky velmi atraktivní, kteří mohli vidět během první třetiny hned čtyři gólové situace. Do vedení 2:0 se jako první dostali soupeři v rudých dresech. Z týmu Bohemky na to dokázal odpovědět Marek Ďopan, který z první rány prostřelil sparťanského gólmana. Stačila ale krátká doba a Klokani znovu prohrávali o dvě branky.

Druhá třetina ale pro hráče v zelenobílých dresech vyšla mnohem lépe, když se prosadil Adam Růžek a Patrik Šebek oproti jednomu sparťanskému gólu.

Do poslední části utkání se tak šlo za stavu 3:4 z pohledu domácího týmu. Jenže sparťani během jedné minuty navýšili skóre o další dvě branky. Stav 3:6 pro Bohemku byl alarmující, která se víc jak pět minut před koncem rozhodla pro hru v šesti. Tlak domácích byl obrovský, přesto stačil pouze na jednu branku z hole Pavla Čiháka.

Nejlepším hráčem družstva Bohemky byl zvolen Marek Ďopan: „Ten zápas nás hodně mrzí, protože jsme nehráli špatně a Sparta se k ničemu moc nedostávala. Bohužel jsme ale udělali pár hrubých chyb, které by se v play-off neměli objevovat, zejména při důležitém pátém gólu, kdy jsme špatně střídali a na hřišti byli jen 4 hráči. Nicméně zbraně neskládáme. Na televizní zápas se umíme dobře namotivovat a věřím, že za pomoci podpory fanoušků sérii ještě dokážeme zvrátit. Doufám, že bude platit, že poslední krok je ten nejtěžší a Spartě se už žádný zápas vyhrát nepodaří.“

Přijďte podpořit Bohemku na 5. čtvrtfinálový televizní zápas, který se hraje ve středu od 18:30.

FbŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha 4:6
branky: 
12. Marek Ďopan, 26. Adam Růžek, 36. Patrik Šebek, 60. Pavel Čihák - 4. Jan Krejča, 9. Radim Křenek, 14. Jan Marvánek, 33. Matěj Pruner, 43. Michal Zeman, 44. Dominik Bartoš; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga; vyloučení: 3:3; využití: 1:1; diváků: 487; zásahy brankářů: Michal Kotouček 10, Tomáš Hyršl 7 - Martin Beneš 15; po třetinách: 1:3, 2:1, 1:2;

Informace o utkání