Muži A
Florbalová škola Bohemians

Muži A Tipsport Superliga

FbŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha

sobota 9.3.2019 18:00 | 8XM1-A192|Tipsport Superliga, 3. kolo @ Aréna Sparta
5:4
2:3, 2:0, 1:1
FbŠ Bohemians
ACEMA Sparta Praha
VÝBORNÝ VÝKON KLOKANŮ VE TŘETÍM ČTVRTFINÁLE
V sobotním čtvrtfinále se Klokanům dařilo. V domácím zápase proti Spartě zvítězili 5:4 a snižují stav série na 1:2!

Zelenobílí v sobotním utkání zabojovali, ačkoliv šli do utkání po dvou prohrách. Ve třetím čtvrtfinálovém zápase se na poli Arény Sparta představili v pozici domácího týmu. A ukázali se v mnohem lepší formě než v předešlém zápase.

Od začátku utkání to byli právě oni, kdo určoval tempo hry. Na hřišti předváděli sehranou a útočnou hru. Ve třetí minutě utkání skóre otevřel Jakub Buršík, který svou přesnou střelou z pravé strany dostal míček do brány. Téměř v polovině první třetiny se trefila i Sparta, která dala vyrovnávací gól. Na to dokázal zareagovat Daniel Cabejšek, který asistoval u první branky, a dostal svůj tým znovu do vedení. Poslední tři minuty první třetiny Klokanům ale vůbec nevyšly, když během 35 vteřin ztratili vedení po inkasování dvou gólů. Do šaten se tak šlo za stavu 2:3.

Druhá třetina patřila Bohemce. Zodpovědný přístup domácích hráčů přinesl další dva průstřely sparťanského brankáře a domácí náhle vedli 4:3. Vedení udrželi až do konce druhé třetiny, takže do poslední části šli v lepší pozici, než soupeř.

Poslední část třetího čtvrtfinále nabídla spoustu šancí na obou stranách. Gól přinesla ale až 54 minuta, ve které po perfektní kličce skóroval Pepa Juha. Ten si po vydařené akci objel sparťanského brankáře a míček poslal do prázdné brány. Klokani se tak dostali do „pohodlnějšího“ dvougólového vedení. Sparta sice v závěru utkání ještě dokázala vytvořit tlak a snížit vedení soupeřů na rozdíl jednoho gólu. Víc ale už nestihla. Klokani tak vyhrávají třetí čtvrtfinále a stahují sérii na 1:2.

Další zápas je čeká již zítra od 18 hodin. Přijďte je podpořit!

Ohlasy trenéra domácích Michala Jedličky: "Dnes jsme spokojení s výsledkem. Celkem se nám dařilo druhou a třetí třetinu hrát zodpovědně a poctivě. Jenom škoda toho dramatu na konci. Díky."

Ohlasy trenéra hostů Ondřeje Kašpárka: "Dnes jsme si vlastní nekoncentrovaností prohráli zápas. Příliš jsme se soustředili na rozhodčí, soupeře a ostatní věci, které nás odváděli od pozornosti. Zítra začínáme od nuly a už není zapotřebí to se v tom babrat. Děkujeme divákům za podporu."

FbŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha 5:4
branky: 
3. Jakub Buršík, 17. Daniel Cabejšek, 23. Patrik Kieler, 40. Patrik Kieler, 54. Josef Juha - 10. Robert Košir, 18. Matěj Pruner, 18. Ondřej Svatoš, 60. Jan Marvánek; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 3:4; využití: 1:0; diváků: 385; zásahy brankářů: Michal Kotouček 25 - Martin Beneš 21; po třetinách: 2:3, 2:0, 1:1;


Informace o utkání