Ženy A
Florbalová škola Bohemians

Ženy A Extraliga žen

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

neděle 3.3.2019 15:00 | 8XW1-A137|Extraliga žen, 2. kolo @ SC Dubina Ostrava
8:3
1:1, 4:2, 3:0
1. SC TEMPISH Vítkovice
FbŠ Bohemians
ŽENY VE VÍTKOVICÍCH DVAKRÁT NEUSPĚLY
Ani ve druhém čtvrtfinále ženy vítězství neurvaly. Zlepšená druhá třetina od zelenobílých nestačila na vítězství ani tentokrát.

Zápas začal ve vysokém tempu a i dnes skóre zápasu otevřely Klokanky. Přízemní střelou prostřelila gólmanku Eliška Vrátná. Stejný scénář jak včera, hned z dalšího protiútoku protihráčky srovnaly. Zaváhání obou obran žádný z útočníků nevyužil.

Andy Kadidlová v první minutě druhé třetiny kopla do vrtule a propasírovala balon za nepozornou gólmanku. Tmavá šestiminutová pasáž hry, znamenala inkasování 4 branek za záda Jitky Omelkové. Po oddechovém času Klokanky vlétly na hřiště s novým nasazením, proměnila to v gólovou radost Eliška Vrátná. Hra spíše připomínala souboje v ringu než florbal. Světelná tabule ukazovala stav po druhé třetině 5:3.

Vyhrocená hra znamenala v začátku třetiny vyloučeni Elišky Vrátné, kterou bílomodré ženy využily. Přidaly ještě další dvě branky a o výsledku bylo rozhodnuto. Klokanky přesto neskládaly zbraně a hrozily z protiútoků. Žádný z nich, ale nedokázaly proměnit.

Vedení v sérii 2:0 se tak ujímají mistrovské Vítkovice. Příští týden se ženy představí v Praze v Aréně Podvinný mlýn a budou se snažit zopakovat dobrý výkon z Ostravy a zaskočit své soupeře.

Komentář trenéra hostí Tomáše Grigara: „Od nás koncentrovanější výkon než včera. Jsme rádi, že jsme bojovali a hráli naší hru až do konce. Bohužel jsme se nevyhnuli hluché pasáži ve druhé třetině, která rozhodla. Děkujeme soupeři a těšíme se do Prahy.“

 Komentář trenéra domácích, pana Tomáše Martiníka: „Dnes od nás soustředěnější výkon, ze začátku to sice moc nefungovalo technicky a nemohli jsme se dostat do kvalitní kombinace, ale postupně to šlo nahoru. Třetí třetina už byla odehrána vcelku podle představ a tak, jak se má hrát za stavu, který svítí na tabuli. Oba zápasy naplňují naše představy a víme, že nás čeká ještě slušná šichta. Díky soupeřkám za zápas a těšíme se do Prahy.“

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 8:3
branky: 
7. Alžbeta Ďuríková, 24. Barbora Husková, 29. Barbora Husková, 30. Alžbeta Ďuríková, 30. Ivana Šupáková, 46. Eliška Planková, 50. Kamila Paloncyová, 58. Kamila Paloncyová - 5. Eliška Vrátná, 22. Andrea Kadidlová, 31. Eliška Vrátná; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 107; zásahy brankářů:Nikola Příleská 12 - Jitka Omelková 28; po třetinách: 1:1, 4:2, 3:0;


Informace o utkání