Ženy A
Florbalová škola Bohemians

Ženy A Extraliga žen

Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians

sobota 30.1.2021 14:00 | 8XW1-A083|Extraliga žen, 14. kolo @ SH SportPoint Brno
3:8
0:1, 1:3, 2:4
Bulldogs Brno
FbŠ Bohemians
Ženy nesou tři body z Brna
14. kolo Extraligy žen dopadlo líp pro klokanky z Prahy

Druhý hrací víkend po restartu se ženy FbŠ Bohemians vydaly do Brna k zápasu proti tamějším Bulldogs.

V prvních minutách, k překvapení mnohých, byly více na míčku děvčata z Brna, ale klokankám se podařilo veškeré jejich útoky odrazit. Prvního gólu se tribuna bez diváků dočkala v 8 minutě, kdy z postupného útoku Bočanová našla z druhé vlny přibíhající Minářovou, která se nemýlila. V 9. minutě mohlo být srovnáno, když musela Hernandezová zatáhnout za záchrannou brzdu a sudí nařídili trestné střílení. Žákové pomalá klička do bekendu však Červové nečinila žádný problém.

V začátku prostřední části byla za bránění ve hře vyloučena Hrabánková, oslabení však Bohemačky zodpovědně ubránily, za zmínku stojí i akce Havlové, která ve vlastním rohu vykoupala dvě protihráčky a podařilo se jí dostat s míčkem až před bránu soupeřek. Ve 33. minutě navyšovala na 2:0 Vaníčková, avšak dvoubrankový náskok klokankám nevydržel ani minutu, když z nulového úhlu nečekaně vymetla šibenici Brucháčková. Ve 37. minutě dostala možnost přesilové hry také Bohemka a své výhody využila. Na přesilovkový gól Divišové za minutu navázala Štajnerová, což klokanky nabudilo a do konce třetiny měly mírnou herní převahu.

Druhou možnost početní výhody, kterou si Bohemka do poslední části přenesla z druhé třetiny, klokanky nevyužily. Hra získávala grády, Bohemačky si vytvořily spoustu pěkných šancí, ale také jich spoustu neproměnily. Góly padaly na obou stranách a skóre se nakonec zastavilo na stavu 8:3 pro zelenobílé, které si díky tomu z Brna odvezly 3 body do extraligové tabulky.

Informace o utkání