Ženy A
Florbalová škola Bohemians

Ženy A Extraliga žen

FbŠ Bohemians - FBC ČPP OSTRAVA

neděle 24.1.2021 16:00 | 8XW1-A074|Extraliga žen, 13. kolo @ SH Dolní Břežany
4:5
2:1, 2:1, 0:2, 0:1
FbŠ Bohemians
FBC ČPP OSTRAVA
Klokanky zaskočily Ostravu a berou bod
Extraligový tým žen předvedl poctivý výkon do obrany a v domácím prostředí vybojoval bod.

K prvnímu domácímu zápasu letošního roku nastoupily ženy Bohemians proti Ostravě, se kterou v posledním vzájemném souboji padly vysoko 3:12.

Ostrava nastoupila do zápasu velmi zostra a už ve 2. minutě otevřela skóre Kapcová, která svým důrazem nedala nikomu jinému na brankovišti šanci. Klokanky zodpovědně bránily a do šancí se dostávaly především z rychlých protiútoků. V jednom z nich Polákové sjela střela, což Tomšovou překvapilo natolik, že bylo rázem vyrovnáno. V 16. minutě šla Bohemka do početní výhody, během které si vypracovala dvě hezké šance, těsně po jejím konci Divišová našla krosem na brankovišti volnou Bočanovou, která se z těchto pozic nemýlí a nejinak tomu bylo i dnes - 2:1.

V prostřední části Ostrava začala ještě více tlačit, ale domácím se dařilo útoky odrážet, případně to v bráně jistila skvělá Červová. Ač byly v držení míčku v převaze hráčky v modrém, byla to Vaníčková, kdo zvedal ruce nad hlavu a Bohemka rázem odskočila na rozdíl dvou branek. Následně šly klokanky opět do přesilovky, avšak nevyužily. V 38. minutě Ostrava přetavila svůj tlak a důraz ve snižující gól, na který ještě před sirénou zareagovala Bočanová a do šaten se šlo za stavu 4:2.

Ve 3. třetině oba týmy ještě přitvrdily. Havlová přitvrdila natolik, že si šla odpočinout na trestnou. Z tlaku v přesilovce Ostrava nakonec vytěžila gól a snížení na 4:3. Na začátku poslední desetiminutovky zahrála nešťastně rukou Tuncelová a klokanky šly opět do oslabení. V oslabení se navíc provinila ještě Poláková a sudí nařídili trestné střílení, kdy Hudákovou s klidem vychytala Červová. Bohužel Ostrava se ještě v přesilovce stihla prosadit a srovnat skóre. V posledních minutách Bohemka odolávala neskutečnému tlaku a podařilo se jí ubránit jistotu alespoň 1 bodu.

V prodloužení byla na míčku především Ostrava a o to víc pak v další přesilové hře, kterou jí nabídla Vaníčková. I tento tlak klokanky přestály a šlo se do nájezdů.

V nájezdové loterii se štěstí přiklonilo na stranu děvčat Ostravy, takže ženy Bohemians z tohoto duelu nakonec odchází pouze s 1 bodem. Co je na tom může těšit je to, že jsou první, komu se v této sezoně podařilo Ostravě nějaký bod sebrat.

FbŠ Bohemians - FBC ČPP OSTRAVA 4:5pn
branky: 
6. Hana Poláková, 18. Adéla Bočanová, 30. Gabriela Vaníčková, 40. Adéla Bočanová - 2. Nela Kapcová, 38. Denisa Kotzurová, 46. Pavlína Bačová, 52. Nela Kapcová, N Denisa Kotzurová; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 3:2; využití: 0:1; zásahy brankářů: Karolína Červová 25 - Veronika Tomšová 12; po třetinách: 2:1, 2:1, 0:2, 0:0;

OHLASY PO UTKÁNÍ:

SESTŘIH BRANEK:

Informace o utkání

Související fotogalerie