Muži A
Florbalová škola Bohemians

Muži A Superliga florbalu

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FbŠ Bohemians

pondělí 1.3.2021 19:30 | 8XM1-A179|Superliga florbalu, 26. kolo @ SH Jižní Město
4:6
2:3, 2:0, 0:3
FAT PIPE FLORBAL CHODOV
FbŠ Bohemians
Krebner 9 vteřin před koncem vystřelil 3 body a poslal klokany na 3. místo
Neuvěřitelnou koncovku nabídlo televizní drama na Chodově.

Pondělní derby a poslední zápas pro oba týmy v základní části nabídl parádní představení obou týmů.

Do utkání lépe vstoupil Chodov, který otevřel skóre a probudil tak klokany k lepšímu výkonu. Netrvalo totiž dlouho a hráči Bohemians třemi zásahy otočili skóre na 1:3 a následně mohli přidat i další branky.

To se ovšem nepovedlo a naopak chodovští hráči snížili do konce první třetiny na 2:3.

Ve druhé části byl Chodov produktivnějším týmem, když otočil skóre na 4:3 a přihlásil se tak o 3 důležité body, které by ho mohly vystřelit do elitní čtyřky superligové tabulky.

Klokani ovšem nesložili zbraně. V polovině 3. třetiny nejprve srovnal hrdina večera Matyáš Krebner na 4:4 a pak se začaly dít věci.

Oba týmy totiž potřebovaly vyhrát, a tak Chodov sáhl ke hře v šesti a zkusil rozhodnout. To se mu nepovedlo, a tak udeřili zelenobílí. Filip Forman vybojoval míček v rohu, našel Matyáše Krebnera před brankou a ten 9 sekund před koncem vystřelil důležité body pro Bohemku.

Následně ještě přímo z buly potvrdil vítězství klokanů Filip Forman brankou na 6:4. Černou kaňkou je následná červená karta, kterou obdržel za nesportovní chování.

VÍTĚZNÁ BRANKA:

Klokani jsou tedy na 3. místě a pokud Tatran zaváhá se Spartou nebo Pardubicemi, mohou skončit na třetím místě, což by byl historický úspěch. I případné 4. místo je dosavadní maximum, kterého se klokanům podařilo dosáhnout v nejvyšší soutěži.  

V neděli už také můžeme znát soupeře pro play-off. Pokud se zvládnou odehrát všechna utkání, bude po odehrání 26. kola následovat již tradiční Výběr soupeřů.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FbŠ Bohemians 4:6
branky: 
7. Jiří Bauer, 20. Tom Ondrušek, 28. Petr Majer, 37. Daniel Eremiáš - 8. Ivan Tomčo, 8. Matěj Pěnička, 11. Matěj Pěnička, 50. Matyáš Krebner, 60. Matyáš Krebner, 60. Filip Forman; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 2:2 + Filip Forman ČK3 + 5; využití: 2:1; zásahy brankářů: Vojtěch Šimůnek 24 - Radovan Michajlovič 18; po třetinách: 2:3, 2:0, 0:3;

Informace o utkání